Η υπόθεση του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και των σεξουαλικών κακοποιήσεων νεαρών ηθοποιών μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα, ενώ η σύζυγός του Τζορτζίνα Τσάπμαν τον εγκαταλείπει.

Η συνιδρυτρια του γνωστού οίκου μόδας Marchesa και μητέρα των δύο παιδιών του Χ.Γουάινσταϊν, δήλωσε ότι τερματίζει τον 10χρονο γάμο της με τον παραγωγό.

«Λυπάμαι ειλικρινά για όλες αυτές τις γυναίκες που έχουν υποστεί τεράστιο πόνο εξαιτίας αυτών των ασυγχώρητων ενεργειών… Αποφάσισα να εγκαταλείψω τον σύζυγο μου. Η φροντίδα των παιδιών μου είναι η προτεραιότητά μου» αναφέρει σε δήλωσή της η Τζ. Τσάπμαν.

Τζολί και Πάλτροου μεταξύ των θυμάτων του

Μεταξύ των θυμάτων του έχουν προστεθεί και μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Αντζελίνα Τζολί και η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η Τζολί ήταν 23 χρονών προμόταρε την ταινία «Playing by Heart» όταν ο Γουάινσταϊν προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. «Είχα μια κακή εμπειρία με τον Γουάινσταϊν όταν ήμουν νέα και, ως αποτέλεσμα, αποφάσισα να μην ξαναδουλέψω μαζί του αλλά και να προειδοποιήσω όσους σκόπευαν να δουλέψουν» δήλωσε στους New York Times.

Από την πλευρά της η Πάλτροου έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Γουάινσταϊν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Μπέβερλι Χιλς. Όπως δήλωσε η ίδια της ζήτησε να του κάνει μασάζ και μετά να τον ακολουθήσει στο δωμάτιο της. Εκείνη αρνήθηκε και έφυγε, ενώ ανέφερε το περιστατικό στον τότε σύντροφο της, τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος ζήτησε τα ρέστα από τον Γουάινσταϊν. «Ήταν βάναυσο. Με πήρε τηλέφωνο (σ.σ. o Γουάινσταϊν) και άρχισε να ωρύεται. Με απείλησε να μην ξαναμιλήσω σε κανέναν για το τι έγινε».

Θύμα του Γουάινσταϊν ήταν και η Ιταλίδα ηθοποιός Άζια Αρτζέντο, την οποία φέρεται να βίασε σε ένα ξενοδοχείο στη Γαλλία.

«Ήμουν 21 χρονών και μου ζήτησε να πάω στο δωμάτιο του. Είχα επιφυλάξεις αλλά με είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα ήμασταν μόνοι. Όταν πήγα όμως ήταν με το μπουρνούζι και μου ζήτησε να του κάνω μασάζ. Μετά μου επιτέθηκε και ήταν τόσο βαρύτερος μου, δεν μπορούσα να ξεφύγω». Η Αρτζέντο τελικά υποκρίθηκε, όπως δηλώνει η ίδια, πως το απήλαυσε για να τελειώσει το μαρτύριο της.

Όμως, ενδεικτικό της δύναμης που είχε ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ, όχι μόνο δεν τον κατήγγειλε αλλά τελικά είχε περιστασιακές σχέσεις μαζί του, φοβούμενη μην την αποκόψει από τον χώρο.

Στην ταινία της «Scarlet Diva» η Αρζέντο γύρισε λεπτό προς το λεπτό τη στιγμή του βιασμού της και όταν είπε στον Γουάινσταϊν πως ο ρόλος του βιαστή ήταν βασισμένος σε εκείνον, εκείνος γέλασε.

Συνολικά, σύμφωνα με τον New Yorker, 13 γυναίκες έχουν καταγγείλει πως έπεσαν θύματα παρενόχλησης ενώ 3 πως έπεσαν θύματα βιασμού.

Αηδιασμένοι οι Ομπάμα, σοκαρισμένη η Κλίντον

Σύμφωνα με το New Yorker, ο ίδιος ο Γουάινσταϊν, με τη βοήθεια δικηγόρων και της ομάδας δημοσίων σχέσεων που είχε, φρόντισε ώστε, εδώ και δεκαετίες, τίποτε να μην δημοσιοποιείται όσον αφορά τις περιπτώσεις παρενόχλησης, σεξουαλικής επίθεσης ή βιασμών.

Ο συντάκτης του άρθρου δηλώνει ότι ο παραγωγός φέρεται να είχε ζητήσει από την Άζια Αρτζεντο τους τελευταίους μήνες να καταθέσει υπέρ του.

Το New Yorker δημοσίευσε επίσης χθες το απόσπασμα μιας ηχογράφησης που πραγματοποίησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, όταν ο Γουάινσταϊν προσπαθούσε να προσελκύσει το μοντέλο από την Ιταλία Άμπρα Μπατιλάνα Γκουτιέρες στο δωμάτιό του. Ακούγεται ο επίμονος λόγος του παραγωγού, μεταξύ απειλής και τρυφερότητας, που της ζητεί να «μην χαλάσει τη φιλία τους για πέντε λεπτά» στο δωμάτιό του.

Η Χίλαρι Κλίντον επαίνεσε για το θάρρος τους τις γυναίκες που έχουν καταθέσει εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν με δήλωσή της την Τρίτη, πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευση από τους New York Times της είδησης – βόμβας ότι ο μεγαλοπαραγωγός του Χόλυγουντ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών, ενώ σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα, η Μισέλ και ο Μπαράκ Ομπάμα δηλώνουν «αηδιασμένοι» από τις κατηγορίες που αφορούν τον Γουάινσταϊν.

Η δήλωση της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες μετά το δεύτερο ρεπορτάζ των New York Times, στο οποίο άλλες τρεις γυναίκες αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και την απομάκρυνσή του από την εταιρία του.

«Είμαι σοκαρισμένη και συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν» τονίζει η Χίλαρι Κλίντον στη δήλωση. «Η συμπεριφορά που περιγράφουν οι γυναίκες και καταγγέλλεται δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Το θάρρος τους και η υποστήριξη από τους άλλους είναι κρίσιμης σημασίας για να βοηθήσουμε να σταματήσει αυτό το είδος συμπεριφοράς», σύμφωνα με το Variety.

Για τον Γουάινσταϊν, ένθερμο υποστηρικτή των Δημοκρατικών και της υποψήφιας στις προεδρικές εκλογές, πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας και άλλες καταγγελίες.

Εκτός από την ιδιότητά του στον κλάδο της ψυχαγωγίας ως συνιδρυτή της Miramax και συμπροέδρου της εταιρείας Weinstein – από την οποία αποπέμφθηκε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του, ο Γουάινσταϊν είναι γνωστός ως υποστηρικτής και δωρητής των προεκλογικών εκστρατειών της Χίλαρι Κλίντον και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

«Οποιοσδήποτε άνδρας συμπεριφέρεται με εξευτελιστικό τρόπο στις γυναίκες πρέπει να καταδικάζεται και να καθίσταται υπεύθυνος για τις πράξεις του, όποια κι αν είναι τα πλούτη του και η κοινωνική του κατάσταση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Ομπάμα.