«Ελληνικός μύθος, από τη «Μήδεια» στη «Φόνισσα»»: Αυτό είναι το θέμα της εφετινής παράστασης του κύκλου «Οπερα και Μόδα» που συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του.
nnn
Βασισμένο σε μια ιδέα της συναδέλφου, δημοσιογράφου, Ισμας Τουλάτου, το θέαμα, που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και σημειώνει μεγάλη επιτυχία, χαρακτηρίζεται και στη νέα του παραγωγή από πρωτότυπα και καινοτόμα στοιχεία: ο «Ελληνικός μύθος» φιλοξενείται στα παρασκήνια της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, που ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό.
nnn
Πρόκειται για ένα οπτικό και ηχητικό ταξίδι από τον Γκλουκ και τον Ρίχαρντ Στράους ως τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γιώργο Κουμεντάκη, που αποτυπώνει τις παράλληλες πορείες μόδας και μουσικής. Κάτι που οι τελευταίες δεκαετίες το έχουν επιβεβαιώσει πλήρως.
nnn
Τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει και εφέτος ο Κωνσταντίνος Ρήγος ενώ την έκπληξη ως special guests θα κάνουν οι Deux Hommes –Γρηγόρης Τριανταφύλλου και Δημήτρης Αλεξάκης (στη φωτογραφία) –ενώ την ενδυματολογική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης και τις μουσικές επιλογές υπογράφει ο Δημήτρης Γιάκας που κάθεται και στο πιάνο.
nnn
Οι μονωδοί Ελένη Καλένος, Μαριάννα Μανσόλα, Αννα Στυλιανάκη, Ειρήνη Τσιρακίδου και οι χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα συνδιαλεχθούν με μοντέλα. Και είναι η πρώτη φορά που επαγγελματίες της πασαρέλας εντάσσονται στο project.
nnn
Πηγαίνοντας προς τα πίσω στο πλαίσιο του κύκλου «Οπερα και μόδα», υπό την επιμέλεια της Ισμας Τουλάτου που το δημιούργησε, συναντάμε τα θεάματα «Δώσ’ μου τα χρώματα», «Το όνειρο», «Το πάθος» (2013).
nnn
Αναδεικνύοντας τη θεατρικότητα της μόδας, και τη μόδα της λυρικής τέχνης, γεννιέται ένα είδος που με τη σειρά του δημιουργεί γοητευτικά show που πατούν σε δύο βάρκες και ισορροπούν.
nnn
Την Κυριακή 2 Ιουλίου στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Μια συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
nnn
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το διήμερο, αύριο και μεθαύριο, 29 και 30 Μαΐου, για τον Λευτέρη Βογιατζή, που οργανώνεται από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων –όπου και θα πραγματοποιηθεί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ