Η Νένα Μεντή ξανασυναντά τον Πέτρο Ζούλια…
nnn
Μετά την «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου», ηθοποιός και σκηνοθέτης θα βρεθούν και πάλι μαζί, δίνοντας συνέχεια στην τόσο επιτυχημένη συνεργασία τους.
nnn
Είναι οι «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» που θα ενώσουν τη Νένα Μεντή με τον Πέτρο Ζούλια (φωτογραφία), μια παράσταση αφιερωμένη στις ηρωίδες των έργων του, που θα ανεβάσει ο σκηνοθέτης στη σκηνή του θεάτρου Χώρα την προσεχή σεζόν.
nnn
Εκεί θα συναντηθούν σκηνικά, προς το παρόν, η Νένα Μεντή μαζί με την Ελένη Ουζουνίδου και την Ερση Μαλικένζου, μια που ο εξαμελής θίασος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Ο λόγος, οι εικόνες και οι ηρωίδες του Παπαδιαμάντη θα ζωντανέψουν μέσα από τις ιστορίες του.
nnn
Οχι, το θέατρο δεν αντιγράφει τη ζωή. Στην προκειμένη περίπτωση το θέατρο φέρνει τη ζωή στο προσκήνιο…
nnn
Η Γιολάντα Μαρκοπούλου συνεχίζει τη δουλειά της πάνω σε ένα θέατρο πραγματικότητας. Αυτή τη φορά ετοιμάζει το φεστιβάλ «Μind the fact», όπου σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, μέσα από θεατρικές παραστάσεις, installations, performances και εικαστικές εκθέσεις θα προσπαθήσουν να στρέψουν το βλέμμα στον Αλλον.
nnn
Πρωταγωνιστές είναι άτομα που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην τέχνη, όπως είναι οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή άστεγος πληθυσμός, ή ακόμη άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
nnn
Αυτοί είναι που θα μας πουν τις προσωπικές ιστορίες τους, που ήρθαν ως αποτέλεσμα μιας σειράς εργαστηρίων. Από τις 26 ως τις 29 Μαΐου σε διάφορα σημεία της πόλης –πληροφορίες info@mindthefact.gr και press@mindthefact.gr.
nnn
Ο Γιάννης Μπέζος επιστρέφει στο θέατρο Προσκήνιο και μαζί με τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη θα παρουσιάσουν μια από τις πιο επιτυχημένες κωμωδίες παλαιάς κοπής. Πρόκειται για τους «Γαμπρούς της Ευτυχίας» των Νίκου Τσιφόρου – Πολύβιου Βασιλειάδη, που γνωρίσαμε μέσα από την ταινία με τον Βασίλη Αυλωνίτη, τη Γεωργία Βασιλειάδου και τον Νίκο Ρίζο.
Κοντεύουν είκοσι πέντε χρόνια (σεζόν 1992-1993), από τότε που ο Σταμάτης Φασουλής, μαζί με τον Μίμη Χρυσομάλλη και τη Χρύσα Ρώπα, την ανέβασαν, με μεγάλη επιτυχία, στο Βεάκη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ