θέατρο



«Γλυκό πουλί της νιότης»


Η Κάτια Δανδουλάκη ερμηνεύει την Αλεξάνδρα Ντελ Λάγκο στο «Γλυκό πουλί της νιότης» του Τενεσί Γουίλιαμς. Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης, σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη. Στο πλάι της ο Αντώνης Ποιμενίδης. Παραστάσεις στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Οι «Τρεις αδερφές» ξανάρχονται


Το έργο του Αντον Τσέχοφ, που ανέβηκε πέρυσι σε σκηνοθεσία και δραματουργία του Δημήτρη Τάρλοου, επιστρέφει από την Τετάρτη στο θέατρο Πορεία. Σκηνογραφία: Ελένη Μανωλοπούλου, μουσική: Αγγελος Τριανταφύλλου, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη. Παίζουν: Ιωάννα Παππά, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Λένα Παπαληγούρα, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Νταλιάνης, Γιώργος Μπινιάρης, Παντελής Δεντάκης, Χάρης Τσιτσάκης, Μαριέττα Σγουρδαίου κ.ά.
Επιστρέφει ο «Ριχάρδος ο Γ’»


Ο Τάκης Τζαμαργιάς σκηνοθετεί το έργο του Σαίξπηρ «Ριχάρδος ο Γ’» με την Καίτη Κωνσταντίνου στον επώνυμο ρόλο, για δεύτερη σεζόν, στο Σύγχρονο Θέατρο. Μετάφραση: Κ. Καρθαίος, διασκευή: Σάββας Κυριακίδης, σκηνογραφία: Ελένη Μανωλοπούλου, φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου, μουσική: Κώστας Βόμβολος, κίνηση: Αλίκη Καζούρη, σχεδιασμός μακιγιάζ: Αχιλλέας Χαρίτος. Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιώργος Βουβάκης, Θωμάς Γκαγκάς, Γιάννης Λεάκος, Μιχάλης Μουλακάκης, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου κ.ά. Πρεμιέρα αύριο, στις 21.00. Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00.
«Φοβάσαι;» στο Ιλίσια


Το έργο του Ανταμ Σάιντλ «Φοβάσαι;» είναι ένα ερωτικό θρίλερ με ήρωα έναν κατά συρροήν δολοφόνο και το τελευταίο (;) θύμα του. Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος, σκηνοθεσία: Ελενα Καρακούλη, σκηνογραφία: Εύα Γουλάκου, μουσική: Κώστας Ξενόπουλος. Με τον Νίκο Ψαρρά, την Αλεξία Καλτσίκη και τη Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη. Στο θέατρο Ιλίσια Βολανάκη. Απόψε θα δοθεί η πρεμιέρα. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη (21.00), Παρασκευή (22.30), Σάββατο (19.00) και Κυριακή (18.00), ως τις 29/1/2017.
Ενας αλλιώτικος… Αμλετ


Η κωμωδία του Σάμιουελ Μπόμπρικ, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία όταν πρωτοανέβηκε από τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη (1999, στο τότε θέατρο Νέο Ριάλτο), επιστρέφει, με τον ίδιο, αυτή τη φορά στη σκηνή του θεάτρου Ζίνα. Σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, ο οποίος και ερμηνεύει τον αλλιώτικο Αμλετ. Παίζουν επίσης: Γιώργος Κωνσταντίνου, Χριστίνα Τσάφου, Βάσω Γουλιελμάκη κ.ά.
Η Ρόζα και τα ρεμπέτικα


Ο Αντώνης Λουδάρος σκηνοθετεί τη Νεφέλη Ορφανού στο έργο του Παναγιώτη Μέντη «Η βασίλισσα του Ρεμπέτικου» για τη Ρόζα Εσκενάζυ. Από την Τρίτη και κάθε Τρίτη στις 21.15 στον πολυχώρο Αθηναΐς.
«De Profundis»


Βασισμένη στο «De Profundis» του Οσκαρ Γουάιλντ είναι η ομώνυμη παράσταση που σκηνοθετεί η Αθανασία Καραγιαννοπούλου (σε δική της μετάφραση και διασκευή) στη Β’ Σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας. Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος. Με τον Νίκο Νίκα. Πρεμιέρα την Τετάρτη, στις 21.00. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη.
Δείπνο για γέλια…


Ο Σπύρος Παπαδόπουλος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες σύγχρονες γαλλικές κωμωδίες. Είναι το «Δείπνο ηλιθίων» του Φρανσίς Βεμπέρ. Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου, σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή, κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου, φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας και χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου. Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Αννα Μενενάκου, Ξανθή Γωργίου και ο Τάκης Παπαματθαίου.
Παραστάσεις: Τετάρτη (19.00), Πέμπτη & Παρασκευή (21.00), Σάββατο (18.00 & 21.00) & Κυριακή στις 20.00.
προβολή
Ο Κένεθ Μπράνα στο Μέγαρο


Το έργο του Τζον Οσμπορν «The Entertainer» θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από το Garrick Theatre του Λονδίνου. Με τον Κένεθ Μπράνα και τη θεατρική του ομάδα σε σκηνοθεσία του Ρομπ Ασφορντ. Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου (στις 21.15), στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη –στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους.
ρεσιτάλ

Μπερεζόφσκι στο Παλλάς


Ο ρώσος βιρτουόζος πιανίστας Μπορίς Μπερεζόφσκι ερμηνεύει έργα Λιστ, Τσαϊκόφσκι και Ραχμάνινοφ στις 25/10 στο Παλλάς. Το ρεσιτάλ πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και μέρος των εσόδων θα δοθούν για τους σκοπούς του Πανελληνίου Συλλόγου Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς – Πνευμόνων «Σκυτάλη».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ