Στη διάθεση της Προϊσταμένης της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Αικατερίνης Περιστέρη και του έργου που επιτελείται στην περιοχή της Αμφίπολης, θέτει η πανεπιστημιακή κοινότητα του Α.Π.Θ. την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της.

Οπως έγινε γνωστό, η Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ύστερα από ειδική σύσκεψη που πραγματοποίησε για τα θέματα που συνδέουν την ανασκαφική έρευνα με τα γνωστικά αντικείμενα της Σχολής, απέστειλε ενημερωτική επιστολή προς την κ. Περιστέρη παραθέτοντας τις δυνατότητες που έχει η Σχολή για να συνδράμει στην έρευνα που πραγματοποιείται στην περιοχή της Αμφίπολης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία εξεδόθη «Ειδικοί επιστήμονες διεθνούς κύρους, αρκετοί από τους οποίους έχουν διεθνείς τιμητικές διακρίσεις για το έργο και την προσφορά τους, δύνανται να συνδράμουν και να υποστηρίξουν συνεργατικά στο έργο που επιτελείται στην Αμφίπολη».

Για παράδειγμα – συνεχίζει η ανακοίνωση- η περιγραφή του μικροκλίματος –μικροπεριβάλλοντος του τύμβου, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής της πανίδας και της χλωρίδας, αποτελεί αντικείμενο που εμπίπτει στα επιστημονικά πεδία της Σχολής όπως επίσης, η μελέτη μερικών ευρημάτων εντός του τύμβου θα μπορούσε να δώσει πολύ σημαντικά συμπεράσματα τόσο για την Αρχαιολογία όσο και για πολλές άλλες επιστήμες.