«…Σαράντα χρόνια, πλέον, μετά τη μεταπολίτευση, γιορτάζω αυτή τη φορά στο ρωμαϊκό θέατρο και τα 80στα γενέθλιά μου. Και σας καλώ να μνημονεύσουμε μαζί, 20 χρόνια μετά την αναχώρησή τους, δυο από τις προσωπικότητες με τις οποίες μοιραστήκαμε την ελληνική άνοιξη του ’60, τον Μάνο και τη Μελίνα.»

Τάδε έφη Νάνα Μούσχουρη στην σημερινή (Δευτέρα 23 Ιουνίου) παρουσίαση της συναυλίας της στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της με τίτλο «Happy Birthday Tour» (ξεκίνησε το 2013, περιλαμβάνει 37 σταθμούς σε όλο τον κόσμο).
Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» όπου έγινε η παρουσίαση, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ, κύριος Γιώργος Λούκος και η κυρία Μούσχουρη, μίλησαν για την συναυλία της τελευταίας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014.
Ο συγκεκριμένος χώρος επελέγη για την παρουσίαση χάρη στην επιθυμία της Νάνας Μούσχουρη να μεταφέρει τα μηνύματα της εκστρατείας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ελπίδας», ευαισθητοποιώντας έτσι την κοινή γνώμη και κινητοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους εθελοντές δότες μυελού των οστών.
«Η σκέψη μας να συναντηθούμε σήμερα στο Ογκολογικό Νοσοκομείο μαζί σας, αποτελεί μια συμβολική κίνηση μέσα από την οποία στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στα άρρωστα παιδιά ενώνοντας ξανά τα χέρια τόσο με την Νάνα Μούσχουρη όσο και με το Ελληνικό Φεστιβάλ» είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Για την κυρία Βαρδινογάννη εξίσου συμβολική είναι η αφιέρωση που κάνει η Νάνα Μούσχουρη στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στο νέο της πρόγραμμα, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα ελπίδας». «Είκοσι χρόνια μετά τη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής για την «ΕΛΠΙΔΑ» το 1994, αυτό το καλοκαίρι σε μια ξεχωριστή, στιγμή της ζωής της, η Νάνα Μούσχουρη τραγουδά ξανά για την «ΕΛΠΙΔΑ» και συγκεκριμένα για τη διάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας μας για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών.»

«Χαίρομαι που το Ελληνικό Φεστιβάλ υποδέχεται πάλι τη Νάνα, μετά από πέντε χρόνια… ο κόσμος περιμένει αυτή τη συναυλία. Με πήραν τηλέφωνο από Καναδά, από Αυστραλία, από Γερμανία, για να μου πουν ότι θέλουν αν έρθουν να τη δουν στο Ηρώδειο, και ας την είχαν δει στη χώρα τους» είπε από την πλευρά του ο Γιώργος Λούκος συγχαίροντας συγχρόνως την κυρία Βαρδινογιάννη για το κοινωνικό έργο της. «Αλλο πράγμα να το ακούς και άλλο να το βλέπεις από κοντά» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως και σε πολλές άλλες συναυλίες, έτσι και σε αυτή του Ηρωδείου την Νάνα Μούσχουρη θα συνοδεύσει η κόρη της Λενού Ελέν Κρομπετ – Πετσίλας, που από το 2001 ακολουθεί προσωπική καριέρα στο τραγούδι. «Είμαι πολύ περήφανη που μοιράζομαι μαζί της τη σκηνή» είπε η κυρία Μούσχουρη. «Είναι σαν όνειρο που βγαίνει αληθινό. Προορισμός του ταξιδιού μας, είστε εσείς. Για την ακρίβεια, ο καθένας και η καθεμιά από σας ξεχωριστά. Θέλω φέτος να τιμήσω όλους τους δημιουργούς που με ενέπνευσαν για να προσφέρω, αλλά και όλους τους φίλους που αποδέχθηκαν και συνεχίζουν τόσο εγκάρδια να αποδέχονται την προσφορά μου.»

Την Νάνα Μούσχουρη και την κόρη της θα πλαισιώσουν οι διεθνώς αναγνωρισμένοι μουσικοί, Λουσιέν Ντι Νάπολι (πιάνο, φωνητικά), ο Γιάνικ Ντεμπόρν (κιθάρα, φωνητικά), ο Φιλίπ Πρενό (κρουστά, φλάουτο, σαξόφωνο, φωνητικά ), ο Ζαν Φιλίπ Ρου (μπάσο) και ο Θωμάς Κωνσταντίνου (κιθάρα, μπουζούκι).
Προπώληση εισιτηρίων: Δευτέρα 23 Ιουνίου