Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου απένειμε τα ετήσια βραβεία του, σε βιβλία, συγγραφείς, παιδαγωγούς και φορείς που σχετίζονται με το παιδικό βιβλίο. Ο Ιωάννης Βασιλαράκης, καθηγητής Ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Θράκης, τιμήθηκε εφέτος με το Μεγάλο Βραβείο «Πηνελόπη Δέλτα» του Κύκλου για το σύνολο του επιστημονικού του έργου και την προσφορά του στην Παιδική Λογοτεχνία.

Στα ετήσια βραβεία του Κύκλου τιμήθηκαν επίσης για την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας και την προώθηση της αγάπης στο βιβλίο: ο Θεόφιλος Τζώρτζης, με το Βραβείο Δεμερτζή στον έλληνα Δάσκαλο, η Ασημίνα Πουλίδου, με το Βραβείο «Βασίλης Αναγνωστόπουλος» σε εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Συλλόγου Κηρίνθου Ευβοίας,με το Βραβείο «Π. Αλέφαντος» σε Βιβλιοθήκη, η «Γιορτή Παιδικού Βιβλίου»από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορίνθου, με το Βραβείο σε Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας, ο ιστότοπος www.elniplex.com με το Βραβείο «Κ. Παπαδόπουλος» σε ηλεκτρονικό μέσο, η Άννα Αλεξοπούλου,με το Βραβείο σε βιβλιοθηκονόμο, ο Σύλλογος Γονέων 4ουΔημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων,με το Βραβείο σε Σύλλογο Γονέων, οι «Μικροί Τυπογράφοι»των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σοφικού Κορινθίας, με το Βραβείο σε μαθητικό έντυπο.

Επίσης απονεμήθηκαν τα βραβεία σε βιβλία του 2013, για τα οποία διενεργήθηκε, για πρώτη φορά εφέτος, και ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Κύκλου:

Βιβλίο με ιστορία βραχείας φόρμας

Το φουστάνι με τις πεταλούδες, συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Βιβλίο με πολύχρωμη εικονογράφηση

Είναι κάτι που μένει, Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου κείμενο: Βασίλης Κουτσιαρής, Εκδόσεις Παρρησία

Μυθιστόρημα ή εκτενές παραμύθι

Ναι, Βιρτζίνια υπάρχει Άι Βασίλης!, συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου, Εκδόσεις Καστανιώτη

Βιβλίο Εφηβικό

Η Χαρούλα στους εφτά ουρανούς, συγγραφέας Ελένη Σαραντίτη, Εκδόσεις Πατάκη

Βιβλίο Γνώσεων

Ιστορίες που τις λέει ο δρόμος, συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Βραβείο για τη μετάφραση βιβλίου για παιδιά

Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, μετάφραση Κώστια Κοντολέων, Εκδόσεις Ψυχογιός

Βιβλίο Πρωτοεμφανιζόμενου

Η συντροφιά του λόφου, συγγραφέας Μαριάννα Κουμαριανού, Εκδόσεις Παρρησία

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 2 Απριλίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση ανακοινώθηκε ότι το International Board on Books for Young People (IBBY), η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, τιμά, με την ανακήρυξή της σε επίτιμο μέλος της, τη συγγραφέαΛότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας τιμάται με τον τίτλο αυτό.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ προτείνει για το Βραβείο Λίντγκρεν 2015 τη συγγραφέαΆλκη Ζέηκαι το πρόγραμμαExaminedLife– Greek Studies in Schools, που συντονίζει η Barbara Harrison στη Βοστόνη.