Από το Χαϊδάρι στο Χαλάνδρι και από εκεί στο Κερατσίνι, στη Μεταμόρφωση και τώρα στη Λυκόβρυση, στην Πεύκη και στο Κορωπί συνεχίζεται το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος». Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των πολιτών με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τη φιλοσοφία του και τις μελλοντικές λειτουργίες του μέσα από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για μεγάλους και παιδιά.
Δύο παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή με το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ έχουν προγραμματιστεί για τις 2 Απριλίου στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και στις 9 Απριλίου στο Δήμο Κρωπίας (ώρα έναρξης 20:00 μ.μ.).
Για όσους αγαπούν τον κινηματογράφο και θέλουν να «μυηθούν» στα μυστικά του, διοργανώνονται στο Κορωπί στο επόμενο διάστημα κινηματογραφικά εργαστήρια για τη δημιουργία ψηφιακών ταινιών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ». Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν 20 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικής εξάσκησης των συμμετεχόντων. Κινηματογραφικά εργαστήρια έχουν προγραμματιστεί και στο Δήμο Περιστερίου για την περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου 2014.
Παράλληλα, μέσα στον Απρίλιο και τον Μάιο τα παιδιά και οι γονείς που κατοικούν στο Δήμο Περιστερίου και στο Δήμο Κρωπίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Από το σπίτι μου στο ΚΠΙΣΝ», στο πλαίσιο του οποίου ένα φορητό κουτί θα τους «ταξιδέψει», μέσα από το παιχνίδι, στις μελλοντικές λειτουργίες που θα στεγάσει το ΚΠΙΣΝ.
Η άμεση γνωριμία των πολιτών των ανωτέρω δήμων με το έργο ολοκληρώνεται με την πραγματοποίηση οργανωμένης ξενάγησης στο Κέντρο Επισκεπτών του εργοταξίου του ΚΠΙΣΝ στις 26 Απριλίου και στις 1 Ιουνίου, αντίστοιχα. Εκεί, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον χώρο και να δει από κοντά τα σχέδια του μεγάλου έργου και την πρόοδο των εργασιών.
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και στα εργαστήρια είναι δωρεάν, αλλά οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτές θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην αντίστοιχη δημοτική βιβλιοθήκη της κάθε περιοχής.
Το Πρόγραμμα «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τον οργανισμό Future Library και την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς.
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.