Μια από τις σημαντικότερες χορεύτριες της εποχής μας, η ρωσίδα Ντιάνα Βισνιέβα εμφανίζεται για μια μόνο βραδιά στις 29 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Η 36χρονη Βισνιέβα – μπαλαρίνα με μεγάλη καριέρα στο ιστορικό θέατρο Μαριίνσκι της γενέτειράς της Αγίας Πετρούπολης αλλά και στο American Ballet Theatre καθώς και σε πολλές ακόμη διεθνείς σκηνές- παρουσιάζει το πιο πρόσφατο πρότζεκτ της με τίτλο «Dialogues».
Η παράσταση- η οποία έχει λάβει εντυπωσιακές κριτικές στο εξωτερικό- σηματοδοτεί τις αναζητήσεις της Βισνιέβα στον σύγχρονο χορό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εμβληματική χορογραφία της Μάρθα Γκράχαμ «Errand into the Maze» (βασισμένο στον ελληνικό μύθο Αριάδνη και Μινώταυρος), το μονόπρακτο «Dialogue» του Τζον Νοϊμάγιερ- δημιουργία που δίνει και τον τίτλο στην παράσταση – καθώς και το «Subject to Change» των Πολ Λάιτφουτ και Σολ Λεόν.

Την Βισνιέβα πλαισιώνουν στην σκηνή χορευτές από την ομάδα Μάρθα Γκράχαμ, το Μπαλέτο του Αμβούργου, το θέατρο Μπαλσόι της Μόσχας αλλά και το Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.