Η καλλιτέχνις Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη θα συμμετάσχει από ελληνικής πλευράς στην έκθεση με θέμα «Speed and Motion: Racing to the Finish Line», που εγκαινιάζεται τις 23 Μαΐου στο National Art Museum of Sports (NAMOS) στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ με μια συλλογή έργων της.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 30 πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και φωτογραφίες από πολλούς κορυφαίους… αθλητικούς καλλιτέχνες, από τις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα με θέμα κάθε είδους σπορ, όπως αγώνες αυτοκινήτων, μηχανών, καγιάκ, ποδηλάτων, ιπποδρομίες, τρέξιμο, κολύμπι, τρίαθλο. Κάθε αντικείμενο τέχνης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ταχύτητας και της κίνησης στον αθλητισμό.

Συμμετέχει μια ομάδα αμερικανών και διεθνών καλλιτεχνών, όπως οι Chris Bucher, Scott Fincher, Sayaka Ganz, Walter Knabe, Thomas Allen Pauly, και Clint Thayer.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη έχει εκθέσει έργα της που απεικονίζουν αγώνες της Formula 1 σε μουσεία όπως το Ολυμπιακό της Λωζάνης, το Κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, το Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες στην Ουάσιγκτον, το Μουσείο της Lamborghini Automobili, τη συλλογή της UNESCO στο Παρίσι, το Μουσείο της Βαρκελώνης στην Ισπανία κ.ά.