από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Κινητοποίηση για να σωθεί το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη

Ιδρύθηκε σωματείο Φίλων του με σκοπό την ενίσχυσή του
Κινητοποίηση για να σωθεί το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη
Εκθεσιακός χώρος του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά της Κρήτης.
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη που ίδρυσε ο σκηνογράφος Γιώργος Ανεμογιάννης στη Μυρτιά της Κρήτης το 1983, ένα λογοτεχνικό μουσείο υποδειγματικό για τα ελληνικά δεδομένα στην κατασκευή, στη σύλληψη και στη λειτουργία του, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Αυτοχρηματοδοτούμενο, το Μουσείο βασίζεται σε χορηγίες και δωρεές για τη χρηματοδότηση των δράσεών του, όμως τα έσοδα από τα εισιτήρια και το πωλητήριο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές του ανάγκες.

Την υποστήριξή του ανέλαβε το νεοσυσταθέν σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη». Στο καταστατικό του διαβάζουμε: «Το σωματείο ιδρύθηκε με στόχο τη συμπαράσταση και την υλική ενίσχυση του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη, την ενημέρωση του ελληνικού και διεθνούς κοινού για τον σκοπό και το έργο του Μουσείου, την εξασφάλιση οικονομικών πόρων για τον εμπλουτισμό των συλλογών του και τη στήριξη εκδόσεων σχετικά με τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, την αναπαραγωγή οπτικοακουστικών ντοκουμέντων, την εκπόνηση μελετών και την πραγματοποίηση δράσεων που θα βοηθούν τον οργανωτικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό ρόλο του Μουσείου, την υλική και ηθική ενίσχυση των εκθέσεων και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, τη διοργάνωση ελληνικών και διεθνών συνεδρίων και εκδηλώσεων με θέμα τη ζωή και το έργο του μεγάλου κρητικού λογοτέχνη».

Στην πρώτη γενική συνέλευση του σωματείου, στις 20 Νοεμβρίου 2011, στην έδρα του Μουσείου, στη Μυρτιά Ηρακλείου, εκλέχθηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, το οποίο αποτελούν οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης (πρόεδρος) και Απόλλωνας Καλογερόπουλος (αντιπρόεδρος), οι εκπαιδευτικοί Έφη Καζαντζάκη (γενική γραμματέας) και Όλγα Ανδρεδάκη (ταμίας), ο καθηγητής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιάννης Κουγιουμουτζάκης, ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κρασάκης και η φιλόλογος Μαρία Φραγκιαδάκη (μέλη).

Έκκληση για την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου θα απευθύνει η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στην τακτική παγκόσμια γενική συνέλευσή της στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν στο σύλλογο, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο τηλέφωνο 2810 741689 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@kazantzakis-museum.gr. Η εφάπαξ εγγραφή έχει καθοριστεί στα 50 ευρώ. Η ετήσια συνδρομή των μελών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.Πολιτισμός περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.