Βραβεύθηκε στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για την σκηνοθεσία του Φίλιππου Τσίτου και την ερμηνεία του Αντώνη Καφετζόπουλου και τώρα, ο «Αδικος κόσμος», λίγο πριν από το εμπορικό άνοιγμά του στις ελληνικές αίθουσες, κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα του στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ιστορία ενός αστυνομικού (Καφετζόπουλος) που ενώ έχει αποφασίσει να προσφέρει μόνον το καλό, άθελά του γίνεται δολοφόνος με αποτέλεσμα η πράξη του να τον φέρει πιο κοντά στην καθαρίστρια με την οποία νιώθει ερωτευμένος (Θεοδώρα Τζήμου) αναμένεται να είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες ελληνικές ταινίες που θα παιχθούν στην σεζόν 2011- 2012. Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί ο πάντα υπέροχος Χρήστος Στέργιογλου που υποδύεται έναν συνάδελφο του Καφετζόπουλου.

Η πρεμιέρα της ταινίας στην Θεσσαλονίκη θα γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους, οπότε θα έχουμε πλέον σχηματίσει γνώμη για αυτήν. Ως τότε, η εταιρία διανομής της ταινίας παραχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα για τους αναγνώστες του Βήματος το επίσημο τρέιλερ της ταινίας, που αν μη τι άλλο δείχνει ενδιαφέρον και διαφορετικό.

Θυμίζουμε ότι η καριέρα του γερμανοτραφούς Φ. Τσίτου στην μεγάλου μήκους ταινία άρχισε με το «Μy sweet home» (συμπαραγωγή Γερμανίας / Ελλάδας) και ότι έχει σκηνοθετήσει στο παρελθόν τον Αντώνη Καφετζόπουλο στην «Ακαδημία Πλάτωνος», ταινία που ως χάρισε στον ηθοποιό το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ του Λοκάρνο. Φαίνεται ότι τα χνώτα των δυο καλλιτεχνών ταιριάζουν και αυτό είναι σπάνιο στον χώρο του ελληνικού κινηματογράφου.

Διαβάστε συνέντευξη του Φίλιππου Τσίτου στο Βήμα.