Εγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο επειδή φώναζε, έβριζε και εξοστράκιζε βρώμικα πιάτα προς κάθε κατεύθυνση στη βρετανική εκπομπή «Κitchen nightmares». Το τηλεοπτικό του σόου τον ήθελε «σωτήρα» εστιατορίων σε κρίση ή υπό διάλυση. Ομως αυτό που κατάφερε για δεκάδες εστιατόρια, σε Βρετανία και Αμερική, δεν λειτούργησε και στη δική του γαστρονομική αυτοκρατορία. Ο Γκόρντον Ράμσεϊ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αν και αμείβεται με 250.000 λίρες για κάθε εκπομπή!

Ολα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Ηταν η χρονιά που, όχι μόνο απέτυχε να μπει στη λίστα των 50 καλύτερων σεφ στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά δεν πλησίασε καν στους 100, ενώ παραδοσιακά εμφανιζόταν στις πρώτες θέσεις. Τέτοια απογοήτευση χρόνια είχε να δώσει στους φαν του. Η «Guardian» διερωτήθηκε: «Μήπως θα ήταν καλύτερο να αφιερωθεί και πάλι στα εστιατόριά του και να αφήσει την τηλεόραση»; Κάτι που ο διάσημος σεφ δεν έπραξε, τυφλωμένος ίσως από τα φώτα της μικρής οθόνης, τα εξώφυλλα και την ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητά του. Πώς να αφήσει τα βιβλία του, αλλά και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις σε εκπομπές σαν τους Simpsons; Αλλωστε μόλις δύο χρόνια πριν άρχισε να δημιουργεί εφιάλτες και στους αμερικανούς εστιάτορες.

Λίγους μήνες μετά ανακοινώθηκε το κλείσιμο ενός εκ των δημοφιλέστερων εστιατορίων του στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα άλλο, τριών αστέρων Μισελέν, εστιατόριό του απέτυχε να ψηφιστεί ως το καλύτερο από έγκυρο σχετικό οδηγό. Και τα χειρότερα φαίνεται ότι δεν έχουν έρθει ακόμη. Εγινε γνωστό ότι τέσσερα από τα μεγαλύτερά του εστιατόρια σε Λος Αντζελες, Νέα Υόρκη, Παρίσι και Πράγα παρουσίαζαν ζημιές από την περσινή χρονιά. Οικονομικός ελεγκτής τού πρότεινε να κηρύξει πτώχευση. Αντ΄ αυτού ο Ράμσεϊ επέλεξε να πουλήσει τη Φεράρι του και να μεταβιβάσει τα προβληματικά εστιατόρια. Απέλυσε το 15% του προσωπικού του, ενίσχυσε την επιχείρησή του με προσωπικά κεφάλαια και πλέον αναζητεί φθηνότερα υλικά παρασκευής των άλλοτε πανάκριβων συνταγών του, τις οποίες σερβίρει πλέον λιγότερες μέρες την εβδομάδα.