Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας της αφροαμερικανίδας τραγουδίστριας Αρίθα Φράνκλιν, γνωστή από διάσημες επιτυχίες όπως το «Respect» και το «I Say a Little Prayer», δήλωσε σήμερα Δευτέρα δημοσιογράφος και οικογενειακός φίλος της «βασίλισσας της Σόουλ».

Η 76χρονη τραγουδίστρια «βρίσκεται βαριά άρρωστη στο Ντιτρόιτ», στις βόρειες ΗΠΑ. Η οικογένεια ζητεί από τον κόσμο να προσευχηθεί και να δείξει σεβασμό στην ιδιωτική ζωή» της καλλιτέχνιδος, γράφει ο δημοσιογράφος Ρότζερ Φρίντμαν στον ιστότοπό του Showbiz 411.
Η Αρίθα Φράνκλιν, η οποία διαγνώσθηκε με καρκίνο το 2010, τραγούδησε για τελευταία φορά τον Νοέμβριο του 2017 για λογαριασμό του ιδρύματος του Έλτον Τζον κατά του AIDS.
Η τελευταία συναυλία στην οποία εμφανίστηκε ήταν λίγους μήνες νωρίτερα, τον Αύγουστο του 2017 στην Φιλαδέλφεια στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. «Ήταν ένα μαγευτικό θέαμα δεδομένου ότι η Αρίθα έδινε ήδη μάχη με την εξάντληση και την αφυδάτωση», σημειώνει ο Ρότζερ Φρίντμαν στον ιστότοπό του.
Κατά τη διάρκεια της μακράς της σταδιοδρομίας, η διάσημη τραγουδίστρια κέρδισε 18 βραβεία Grammy.
Μεταξύ των πολύ γνωστών της επιτυχιών βρίσκονται τραγούδια όπως: «(You Make Me Feel Like) A Natural Woman», «Day Dreaming», «Jump to It», «Freeway of Love» και το «A Rose Is Still A Rose».
Το 2005 ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους της απένειμε το μετάλλιο της Ελευθερίας, την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για έναν πολίτη στις ΗΠΑ.
Τον Ιανουάριο του 2009 είχε τραγουδήσει για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ.