Ο Ντράι, ουκρανικής καταγωγής bodyguard, έλυσε το Hermès περιλαίμιο του Ρόμελ. Το pinscher όρμησε σαν γερμανικό πάντσερ στις κρυστάλλινες λεπτομέρειες του παντελονιού μου, εντυπωσιακού «κομματιού» της ανοιξιάτικης συλλογής Emilio Pucci. Θέλησα να απομακρύνω το άτακτο πάντοτε κατοικίδιο από το μεταξωτό παντελόνι με τα τιρκουάζ, ροζ και μοβ prints. Παρατήρησα ότι στα δόντια του μικρόσωμου σκύλου υπήρχε κολλημένο κάτι σαν πλαστικό υλικό. Ο σωματοφύλακας Ντράι μού εξήγησε ότι ο Ρόμελ στη διάρκεια της σύντομης βόλτας του στην πλατεία Συντάγματος φρόντισε να «βουτήξει» τη μουρίτσα του μέσα στα παρτέρια τα οποία περιβάλλουν τα γέρικα δέντρα. Ξέσπασα σε δυνατά γέλια. Ο… κατάσκοπος Ρόμελ ανακάλυψε ό,τι απέμεινε από τα γάντια που χρησιμοποίησαν οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του ισραηλινού προέδρου Ρούβεν Ρίβλιν.

Η ελληνική πρωτεύουσα παρουσίαζε στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του εικόνες από κινηματογραφική υπερπαραγωγή! Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα, οι δυνάμεις της Αστυνομίας, οι άνδρες με τα όπλα στις ταράτσες, κυρίως όμως οι αυστηροί, αγέλαστοι μυστικοί πράκτορες με τα πλαστικά γάντια, δημιουργούσαν σκηνικό κατασκοπευτικού φιλμ. Σκέφθηκα ότι ο κ. Ρίβλιν, ο οποίος περπατάει σχεδόν εξαφανισμένος μέσα σε έναν τεράστιο κλοιό από αστυνομικούς και άριστα εκπαιδευμένους πράκτορες της διαβόητης Μοσάντ, θα μπορούσε να κάνει κάτι… περισσότερο έξυπνο.

Ο ισραηλινός πρόεδρος με τα πλούσια, κατάλευκα μαλλιά και η καλλονή συμπατριώτισσά του Γκαλ Γκαντότ σε μια κοινή βόλτα στο κέντρο της πόλης. Σκέφτεστε τίποτε καλύτερο; Η 33χρονη ισραηλινή super Γκαλ, η θεαματική, κινηματογραφική Wonder Woman, είναι σήμερα η πιο ακριβοπληρωμένη star του πλανήτη. Σαγηνευτικά ωραία, ταλαντούχα, αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα, με τους εκατομμύρια θαυμαστές της ανά τον κόσμο να εκτοπίζουν για χάρη της από τον «θρόνο της κορυφής» τις συναδέλφους της, Εμα Στόουν, Τζένιφερ Ανιστον, Αντζελίνα Τζολί

Θύμα της χιονοστιβάδας…

Η σκέψη μου ταξιδεύει μακριά από το κέντρο της Αθήνας, το οποίο τις τελευταίες ημέρες λόγω της επίσκεψης Ρίβλιν και των προετοιμασιών για το συλλαλητήριο της Κυριακής (με αφορμή το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ) είναι πραγματικά απροσπέλαστο. Στο μυαλό μου έρχονται εικόνες από τις κατάλευκες Ελβετικές Αλπεις. Θυμάμαι ότι η Γκαλ Γκαντότ απολάμβανε μαζί με τον επίσης ισραηλινό σύζυγό της, πάμπλουτο κτηματομεσίτη Γιάρον Βαρσάνο, το παραδοσιακό mont blanc με sauce chocolat, μέσα στο «Olden» του Γκσταάντ.

Η Γκαλ, η οποία έχει υπηρετήσει στις ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις για δύο χρόνια (προηγουμένως αναδείχθηκε «Μις Ισραήλ»), ομολόγησε ότι το mont blanc είναι το αγαπημένο της γλυκό. Ισως πουθενά αλλού στον κόσμο να μην το παρασκευάζουν τόσο καλά όσο στις ελληνοκρατούμενες, ζεστές αίθουσες του «Olden» του «Gstaad Palace» και στα σαλέ του εμβληματικού (αγαπημένου του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή) Chamonix. Πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκα να «πετάξω» στο Γκστάαντ για ένα θλιβερό γεγονός. Στο αεροδρόμιο του Saanen είχαν προσγειωθεί πολλά ιδιωτικά αεροπλάνα.

Διεθνείς επιχειρηματίες, τραπεζίτες, jet setters έφθασαν στο περιώνυμο θέρετρο χειμερινών σπορ για να συμπαρασταθούν στον Κρίστιαν Βάγκνερ. Ανάμεσά τους αρκετοί έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες, όπως μέλη των οικογενειών Λιβανού, Τσάκου, Γουλανδρή, Λαιμού, Φιξ, Μεταξά. Ο Κρίστιαν Βάγκνερ, γνωστός επενδυτής, ένας συμπαθής άνθρωπος μεγάλης ηλικίας, «έχασε» πριν από μερικά εικοσιτετράωρα την αφοσιωμένη σύζυγό του Λίνα. Η γοητευτική, αρκετά νεότερή του στην ηλικία, λιβανέζικης καταγωγής Λίνα βρήκε τον θάνατο ενώ έκανε σκι στις χιονισμένες «πλαγιές» του Γκστάαντ. Η Βάγκνερ παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα. Η σύζυγος του επενδυτή συνοδευόταν από τον εκπαιδευτή της (την ακολούθησε στον θάνατο), έναν πολύ πεπειραμένο είναι η αλήθεια επαγγελματία, τον οποίο μάλιστα χρησιμοποιούσαν αρκετοί έλληνες λάτρεις του ελβετικού spot…

Γνωστός έλληνας επιχειρηματίας μέσα από το εστιατόριο «Megu» του «Alpina Gstaad» προειδοποίησε το προηγούμενο βράδυ την καλή του φίλη Λίνα για την έντονη κακοκαιρία της επόμενης ημέρας. Εκείνη όμως επέμενε να επιδοθεί στο αγαπημένο της σπορ. Η Λίνα Βάγκνερ είναι γνωστό ότι είχε συνδέσει το Γκστάαντ με τα ωραιότερα χρόνια της ζωής της. Σε νεαρή ηλικία φοίτησε στο περίφημο «Institut Le Rosey» μαζί με γόνους καλών οικογενειών από ολόκληρο τον κόσμο. Η στενή φιλία της με την Αναστασία Πατέρα (νυν σύζυγο του τραπεζίτη Στέφανο Μαρσάλια) δημιουργήθηκε εκείνη την ξέγνοιαστη νεανική περίοδο. Οι δύο γυναίκες διατήρησαν τη φιλία τους για πολλά χρόνια. Η Βάγκνερ επισκεπτόταν τα καλοκαίρια τα νησιά μας προσκεκλημένη στα yachts ελλήνων φίλων. Συνήθιζε αμέσως μετά να πηγαίνει στην Ιταλία. Το περασμένο μάλιστα καλοκαίρι διοργάνωσε τριήμερο θεαματικό πάρτι στη Ρώμη. Με επιφανείς ξένους και έλληνες προσκεκλημένους. Η οικογένεια που συνήθιζε να φιλοξενεί τις περισσότερες φορές το ζεύγος Βάγκνερ στην Ελλάδα πληροφορήθηκε τη δυσάρεστη είδηση στο «Harry’s Bar» του Λονδίνου.
Πολλές φορές τα συναισθήματα αλλάζουν. Τη λύπη διαδέχονται η χαρά, η αισιοδοξία, η ευχαρίστηση. Ετσι ακριβώς έγινε στο αστραφτερό, εκτυφλωτικά λευκό Γκστάαντ. Μερικές ώρες μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, η οποία εψάλη στο γραφικό εκκλησάκι του χωριού, πολλοί από τους επισκέπτες «ανηφόρισαν» στο «Eagles». Το private club των διεθνών κροίσων (πρόεδρός του ως γνωστόν είναι η Λούλα Γουλανδρή-Χανδρή) φιλοξένησε το private party του Κίκο Μονκάντα. Ο γαλαζοαίματος (τον περασμένο Ιούλιο είχε γιορτάσει τα 50 του χρόνια στο «Trump» της βρετανικής πρωτεύουσας μαζί με τους Νάσο Θανόπουλο και πρίγκιπα Παύλο) διοργάνωσε ένα super party για τους καλεσμένους του οι οποίοι έφθασαν εκεί με τα ski lifts.

Καπέλα πάνω από την πόλη

Το μενού στο ιδιωτικό δείπνο με «φόντο» μινιμαλιστικού ύφους κατοικία στο Καβούρι είναι γαλλικού τύπου. Μπροστά στα πορσελάνινα πιάτα με τα turbot roti, sauce beurre blanc au champagne, αρκετοί συζητούν σχετικά με την πιθανή μετακόμιση του καζίνου της Πάρνηθας στο τεράστιο κτήμα πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας, κάπου στην Κηφισιά. Αρκετά πιο μακριά, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα σε χώρο της Βαρβακείου, η Αλεξία Π. Μπακογιάννη και ο Γιάννης Σ. Βαρδινογιάννης προσκάλεσαν καλούς φίλους με αφορμή τα γενέθλιά τους. Η πρόσκληση ήταν εντυπωσιακή, με ένα μεγάλο «ζωγραφισμένο» καπέλο να κλέβει ματιές.
Κοιτάζω προσεκτικά τα μαύρα κομψά σύνολα της Ράνας Ζέιν και της κόρης της Ταμάρας. Στην αγκαλιά της μαμάς Ταμάρας Ζέιν-Φωτεινοπούλου η μονάκριβη θυγατέρα της, ένα baby girl από τα ωραιότερα που έχω συναντήσει. Αναμένω το νέο επιχειρηματικό «εγχείρημα» του μπαμπά Λεωνίδα Φωτεινόπουλου, το πολυτελές spot «Queen Bee» στην Πατριάρχου Ιωακείμ. Επιχειρηματίες, σχέδια και επιτυχημένα projects. Δεν θα μπορούσα παρά να αναφερθώ σε μια αθόρυβη, ιδιαίτερα δυναμική παρουσία σε ένα από αυτά. Η Λένια Κριθαριώτη ήταν αυτή η low profile, πολύτιμη παρουσία, το οργανωτικό μυαλό πίσω από το εξαιρετικό Haute Couture Fashion Show της αδελφής της Σήλιας στο Παρίσι…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ