Ο Μικ Τζάγκερ με μακριά μαλλιά, γυαλιά τύπου Aviator και ένα τσιγάρο κρεμασμένο στην άκρη των χειλιών του μας «παρακολουθούσε» με ύφος μπλαζέ. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης χάιδεψε με τις άκρες των δαχτύλων του τη μορφή του εμβληματικού και πάντα super sexy αρχηγού των Rolling Stones. Το πρόσωπο του Μικ ήταν «κολλημένο» πάνω στο μαυρογάλαζο Bravado T-shirt το οποίο συνόδευε τα καρό shorts και λευκά slippers με την υπογραφή Will’s own. Ο πλοιοκτήτης σηκώθηκε από τη θέση του. Οι μουσικές από το τελευταίο hit του ράπερ Bobby Shmurda έφθαναν ως το main deck της θαλαμηγού του «Blue Lion». Ο παιδικός μου φίλος έμοιαζε φανερά ενοχλημένος από τη συμπεριφορά νεαρού γιου ιταλού μεγαλοβιομηχάνου. Το ωραίο, μάλλον κακομαθημένο αγόρι είχε αγκυροβολήσει με το yacht του billionaire μπαμπά στα υπέροχα γαλαζοπράσινα νερά του Κάπρι. Κοντά στο σκάφος του κ. Ευπαλίδη. Ολες οι ημέρες πάνω στο πλωτό ανάκτορο, μοναδικό δημιούργημα των ιταλικών ναυπηγείων Perini Navi, έμοιαζαν με ατέλειωτο party. Η εμφάνιση κατάξανθης καλλονής στο κατάστρωμα του ιστιοφόρου «χαλάρωσε» τον έλληνα ship owner. Ρούφηξε μια γουλιά από τον παγωμένο χυμό φρούτων. Εφερα τα κιάλια στα μάτια μου. Χαμογέλασα βαριεστημένα. Ο στενός φίλος και συνεργάτης του διάσημου μετρ Βαλεντίνο Τζιανκάρλο Τζιαμέτι δεν σταματούσε να φωτογραφίζει τα αξιοθέατα του Κάπρι. Ο Τζιανκάρλο, συγγραφέας του βιβλίου «Private», βρισκόταν πάνω στην πολυτελή θαλαμηγό του Valentino Garavani με την ονομασία «T.M. Blue One». Ο ιταλός designer απολαμβάνει πάντα τις θαλάσσιες βόλτες στο Κάπρι, στο Πόρτο Φίνο και στο Πόρτο Τσέρβο. Πάνω σε ένα yacht που είναι γεμάτο πίνακες Πικάσο, Γουόρχολ, Ματίς. Με τη σφραγίδα στο interior design του κορυφαίου αρχιτέκτονα Πίτερ Μαρίνο. Τον Ιούλιο το «T.M.» κατηφορίζει στο Ιόνιο. Αργότερα περνάει στο Αιγαίο και στη θορυβώδη Μύκονο…

Bachelorette στο Κάπρι και στην Κούβα
Μέσα στο θεαματικό club «Panta Rei» κουνούσα τα πόδια μου στους ρυθμούς της μουσικής. Σκεφτόμουν ότι εκεί είχα γνωρίσει για πρώτη φορά τον top τερματοφύλακα της Γιουβέντους Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Απίθανος τύπος είναι η αλήθεια! Μια παρέα από νεαρές γοητευτικές Ελληνίδες έκλεψε την παράσταση στο κοσμοπολίτικο ιταλικό θέρετρο το προηγούμενο weekend. Η όμορφη Ισμήνη Παναγιωτίδη, κόρη του γνωστού εφοπλιστή, επέλεξε το Κάπρι για το bachelorette της. Η Ισμήνη παντρεύεται, όπως σας έχω ήδη ενημερώσει, τον αγαπημένο της Γιώργο Αγιοστρατίτη στο τέλος Αυγούστου στο Πόρτο Χέλι. Εκεί όπου βρίσκεται η οικογενειακή εξοχική κατοικία. Στο Κάπρι ειδικά για το κάλεσμα της μέλλουσας νύφης ταξίδεψαν η Ιλένα Κόκκου, η Αλεξάνδρα Ποταμιάνου, η Λώρα Τσουκαλά, η Ιλένα Φραγκίστα κ.ά. Η νεαρή επίσης Ταμάρα Ζέιν επέλεξε μια χώρα πολύ μακρινή για το δικό της bachelorette. Οι φίλες της ταξίδεψαν στην Αβάνα της Κούβας. Η κόρη των Λιβανέζων (μόνιμων κατοίκων Αθήνας) Ριάντ και Ράνας Ζέιν παντρεύτηκε πριν από κάποιες ώρες τον Λεωνίδα Φωτεινόπουλο με πολιτικό γάμο (ο θρησκευτικός είχε πραγματοποιηθεί πριν από μερικές εβδομάδες στον Λίβανο). Οι εορτασμοί στην Αθηναϊκή Ριβιέρα κράτησαν τέσσερις ολόκληρες ημέρες και νύχτες. Ξεκίνησαν με party το οποίο διοργάνωσαν την περασμένη Πέμπτη το βράδυ οι αδελφές της mother Ράνας στο «Island» της Βάρκιζας. Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε ελληνικό γλέντι με συρτάκι, χορευτές και Grecian chic dress code στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.
Χίλιες και μία νύχτες

Η μεγαλειώδης δεξίωση που θύμιζε χίλιες και μία νύχτες έγινε το Σάββατο το βράδυ στο ξενοδοχείο «Astir Palace». Με τον χώρο να έχει μεταμορφωθεί μέσα από ειδικές κατασκευές και ξένους guest stars να κάνουν show αποκλειστικά για τους προσκεκλημένους. Μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές και ξένοι ισχυροί του χρήματος μοιράστηκαν τα τραπέζια. Οι κυρίες φορούσαν μακριές τουαλέτες με παγέτες και κεντήματα. Ο διάσημος λιβανέζος designer Elie Saab έβαλε την υπογραφή του στις περισσότερες από αυτές. Την Κυριακή το μεσημέρι ο παππούς και η γιαγιά της νύφης καλούν συγγενείς και φίλους στο σπίτι τους στο Καβούρι. Big parties, λάμψη, επιφανείς προσωπικότητες της οικονομίας. Το ζεύγος Ζέιν, άνθρωποι που δεν «ακούγονται» αν και διαθέτουν πολλά χρήματα, χάρισε μια μεγάλη ένεση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Αυτές τις ημέρες η αγορά κινήθηκε σε έντονους ρυθμούς.
Η Σοφία, οι νέες δραστηριότητες Λυκουρέζου, η βάφτιση Λιβανού

Επιστροφή στην Αθήνα. Η θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη από το roof garden της «Μεγάλης Βρεταννίας» είναι εξαιρετική. Το ογκώδες βραχιόλι της διεθνούς φήμης γλύπτριας Σοφίας Βάρη, ένα πραγματικό έργο τέχνης, αγκαλιάζει τον καρπό μου. Ακριβώς όπως αυτόν της Βικτόρια Μπέκαμ, η οποία το συνδύασε με το πορτοκαλί φόρεμά της και ανέβασε τη φωτογραφία στο Instagram.Το «G.B. roof garden» είναι γεμάτο από γνωστούς επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Σε ένα από τα τραπέζια ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος απολαμβάνει το φαγητό του συντροφιά με έλληνες και ξένους επιχειρηματίες οι οποίοι σκοπεύουν να επενδύσουν δυναμικά στο real estate. Ο κορυφαίος δικηγόρος πέρα από την ενασχόλησή του με το ποινικό και ιδιαίτερα με κάθε μορφής διασυνοριακό διεθνές οικονομικό έγκλημα αναλαμβάνει πλέον και υποθέσεις επιχειρηματικού δικαίου. Ιδιωτικοποιήσεις, εξαγορές, real estate κ.τ.λ. Δεν έχω λοιπόν παρά να υψώσω ένα ποτήρι με λευκό κρασί στις νέες μεγάλες επιτυχίες του!
Μια παρέα old money πλοιοκτητών οι οποίοι έχουν φθάσει από το Λονδίνο συζητεί για τη βάφτιση του δεύτερου παιδιού του νεαρού ζεύγους Σταύρου Λιβανού. Ο γιος του μεγαλοεφοπλιστή Γιώργου Λιβανού, Σταύρος junior, και η σύζυγός του Μαργιέλα θα βαφτίσουν το μωρό στο ιδιόκτητο νησί της οικογένειας, την όμορφη Κορωνίδα, γύρω στις 20 Ιουλίου.
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη συναντά την Kerry Kennedy

Μετά τις συναντήσεις της με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, τη Χίλαρι Κλίντον στη Νέα Υόρκη, τη Σέιχα Μόζα στο Κατάρ, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσκάλεσε την ακτιβίστρια και μεγάλη φιλάνθρωπο Kerry Kennedy στην Αθήνα. Η πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» ήταν η οικοδέσποινα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Το ακροατήριο παρακολουθούσε με προσοχή τη διάλεξη της κυρίας Kennedy. Η πρόεδρος του Robert F. Kennedy Human Rights μίλησε με θέμα «Λέγοντας την αλήθεια στην εξουσία για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Το κοινό χειροκρότησε με ενθουσιασμό την εξαιρετική, άκρως παραστατική κυρία Κένεντι. Στις πρώτες σειρές η εμβληματική Εθελ Κένεντι, η οποία μαζί με την Κέρι βραβεύτηκαν για την παγκόσμια ανθρωπιστική προσφορά τους.
Μετά το τέλος της διάλεξης η κυρία Βαρδινογιάννη παρέθεσε γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου προς τιμήν της Κέρι.
Παρόντες οι πρέσβεις Ιρλανδίας, Αυστραλίας και Μεξικού, ο αγγελιοφόρος της «Ελπίδας» Σάκης Ρουβάς με τη σύζυγό του Κάτια Ζυγούλη, οι κυρίες Ζέτα και Αλεξία Αντσακλή, Μαρία Δοξιάδη, Ολγα Κεφαλογιάννη, Αννυ Πετράκη και Βέτα Τσουκαλά. Τις οικογένειες Κένεντι και Βαρδινογιάννη συνδέει μακρόχρονη φιλία.

Επενδύσεις, συλλογές και private dinners

Οι επενδύσεις των ξένων επιχειρηματιών στην ελληνική γη μοιάζουν για την πτωχή Ελλάδα με τα φωτεινά χρώματα λουλουδιών. Λίγες ημέρες πριν, μέσα από την ηλεκτρονική έκδοση της «Σίβυλλας» αναφέρθηκα στα σημαντικά έργα ανάπλασης που ξεκινά το παγκοσμίου φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Denniston Architects & Planners στον Σκορπιό, ύστερα βέβαια από εντολή του νέου ιδιοκτήτη του ιστορικού νησιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ. Μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση με επικεφαλής τον πρόεδρό του Αντώνη Παπαδημητρίου και τον στενό φίλο του Greek tycoon (και πιλότο του) Παύλο Ιωαννίδη θα ταξιδέψουν ως τον Σκορπιό στις 27 Ιουνίου. Εκεί θα ψαλεί τρισάγιο με αφορμή τα 40 χρόνια από τον θάνατο του Αριστοτέλη Ωνάση.
Κάποιοι άλλοι μετά τη μεγάλη εικαστική έκθεση της Βασιλείας θα «πετάξουν» στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν τη νέα παράσταση του Μπομπ Γουίλσον με τη σφραγίδα Trap Door Productions. Η lady Λίντα Ντέιβις, μεγάλη χορηγός στον χώρο της τέχνης, θα παραθέσει αργότερα στο σπίτι της private dinner προς τιμήν του Μπομπ. Ο εφοπλιστής και σημαντικός συλλέκτης Γιώργος Οικονόμου θα παραθέσει επίσης δείπνο στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Αμέσως μετά την παρουσίαση της νέας έκθεσης «Inbetween» μέσα από την ιδιωτική του συλλογή.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ