Η Ζιζέλ μαζί με την σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη. Φωτογραφία: Studio Panoulis

Άνοιξη 2001. Η Ζιζέλ δοκιμάζει ένα ροζ μακρύ φόρεμα από ακριβό μετάξι και πολύτιμα κεντήματα. Τα λεπτά δάχτυλά της αγγίζουν το ύφασμα το οποίο μερικές ημέρες πριν έφθασε στην Αθήνα από το Παρίσι. Τινάζει τα πλούσια ξανθά μαλλιά της. Ρίχνει μέσα από την σουίτα της στο ξενοδοχείο «Intercontinental» μια ματιά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. «Το θέαμα είναι μαγευτικό» λέει. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια Σήλια Κριθαριώτη είχε προσκαλέσει το κορυφαίο μοντέλο του πλανήτη στην Αθήνα. Η Ζιζέλ Μπούντχεν ήταν η super star στο show της κυρίας Κριθαριώτη. Στρέφοντας έτσι τους διεθνείς προβολείς στην Ελληνική πρωτεύουσα. Δεκατέσσερα χρόνια πριν η Βραζιλιάνα καλλονή βρισκόταν στο πικ της καριέρας της. Τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, οι διασημότεροι σχεδιαστές του κόσμου επιθυμούσαν να δουλέψουν μαζί της. Το κορίτσι με το υπέροχο σώμα, τον χείμαρρο χρυσών μαλλιών, τα σαρκώδη χείλη και το «sexy», επίμονο βλέμμα είχε δημιουργήσει ήδη ένα μύθο γύρω από το όνομά της.

Μια 20χρονη, γυναίκα η οποία υπήρξε πάντα ο καλύτερος μάνατζερ του εαυτού της. Μυθικά συμβόλαια, διαφημιστικά spots, «χρυσές» φωτογραφήσεις, τεράστια ποσά για ένα πέρασμα από το catwalk στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Μιλάνο, την Νέα Υόρκη, το Τόκυο. Η Ζιζέλ η οποία αποφάσισε να «αποσυρθεί» από τις πασαρέλες έχει να διηγείται συναρπαστικές ιστορίες στα παιδιά της. Μια μυθική ζωή γεμάτη υπέροχα ταξίδια, φοβερές εμπειρίες και χρυσά συμβόλαια.

Ο Ντι Κάπριο την περίμενε στην Ιταλία

Η Ζιζέλ Μπούντχεν έφθασε στην Αθήνα μετά από επίμονες προσπάθειες της Σήλιας Κριθαριώτη. Η αυστηρή, «ψυχρή» επαγγελματίας Ζιζέλ ένας αρκετά δύσκολος χαρακτήρας (σίγουρα όμως τυπική και ευγενική αντίθετα από την συνάδελφό της Ναόμι Κάμπελ η οποία είχε επίσης επισκεφθεί για επαγγελματικούς λόγους την Ελλάδα) παρέμεινε στην Αθήνα για δύο περίπου 24ωρα. Έκανε τις πρόβες της, δοκίμασε τα Haute Couture outfits ήταν απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις της. Σε όλη την διάρκεια της παραμονής της όμως στην Αθήνα φαινόταν ανήσυχη. Ανήσυχη και…πολύ-πολύ βιαστική. Η star της πασαρέλας μιλούσε συνέχεια στο τηλέφωνο. Ανυπομονούσε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να «πετάξει» στην Ιταλία. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο με τον οποίο διατηρούσε δεσμό εκείνη την εποχή βρισκόταν στην γειτονική χώρα. Ο διάσημος ηθοποιός γύριζε εκεί την καινούργια του ταινία. Η Ζιζέλ έμοιαζε απόλυτα ερωτευμένη με τον αδιόρθωτο playboy. Ο Λεονάρντο πάλι, έδειχνε ότι έχει αφήσει πίσω του την άστατη ζωή και τις αναρίθμητες κατακτήσεις.

Η Ζιζέλ, ο Ντι Κάπριο και οι…άλλες!

Οι δυο τους έκαναν το τέλειο ζευγάρι. Νέοι, ωραίοι, διάσημοι, πάμπλουτοι. Οι paparazzi τους ακολουθούσαν σε κάθε τους βήμα. Η Βραζιλιάνα εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες της κυρίας Κριθαριώτη ότι έπρεπε να είναι απόλυτα συνεπής στο ραντεβού της με τον Ντι Κάπριο. Το σκηνικό της Ιταλίας ήταν το ιδανικό για το καυτό ζευγάρι της εποχής. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι η σχέση τους θα κατέληγε σε γάμο. Τελικά ο star του σινεμά και το top model χώρισαν. Στη ζωή του Ντι Κάπριο έκαναν την εμφάνισή τους και άλλα διάσημα μοντέλα. Η Ισραηλινής καταγωγής Μπαρ Ραφαέλι και η Γερμανίδα Μπλέικ Λάιβλι. Ο star παραμένει εργένης. Η Ζιζέλ παντρεύτηκε όμως τον πάμπλουτο, γοητευτικό αθλητή Τομ Μπρέιντι. Μαζί του έκανε δύο παιδιά. Τον Μπέντζαμιν και την Βίβιαν. Αποφάσισε να τους αφιερωθεί μετά από 20 χρόνια υπέρλαμπρης καριέρας. Η Μπούντχεν εγκατέλειψε τις πασαρέλες λίγες εβδομάδες πριν. Όχι όμως και τις διαφημιστικές καμπάνιες και τις φωτογραφήσεις.

Σύζυγος, μητέρα και πάμπλουτη επιχειρηματίας

Η πανέμορφη Βραζιλιάνα συνεχίζει να ταξιδεύει και να κερδίζει μυθικά ποσά τα οποία της έχουν χαρίσει μια περίοπτη θέση στην λίστα του περιοδικού «Forbes». Ανάμεσα σε άλλες παρουσίες και ισχυρές γυναίκες. Ίσως σε κάποια στιγμή η Ζιζέλ να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ώριμη, κατασταλαγμένη τώρα ως προς την προσωπική της ζωή. Η «βιαστική» ανυπόμονη, τρελά ερωτευμένη Ζιζέλ είναι τώρα αφοσιωμένη σύζυγος και τρυφερή μητέρα. Ίσως έχει την ευκαιρία μετά από πολλά χρόνια να επισκεφθεί την Ακρόπολη. Τον Ιερό Βράχο θαύμαζε πριν 14 χρόνια μόνο μέσα από το παράθυρό της. Ο Λήο την περίμενε στην Ιταλία…

Μέσα από τα μάτια των παιδιών

Οι μαθητές ζωγραφίζουν. Τα έργα τους είχαν τοποθετηθεί σε αίθουσα του Golden Hall. Οι επισκέπτες εκφράστηκαν με τα κολακευτικότερα λόγια για τα περισσότερα από 400 έργα τέχνης που δημιούργησαν οι μαθητές των International School of Athens και Melina’s Kindergarden. Πρόκειται για την ετήσια έκθεση «Student Art Exhibition». Ένας εξαιρετικός συνδυασμός δεξιοτεχνίας αλλά και φαντασίας όπως εκφράζεται στην ζωγραφική και στις κατασκευές μικρής τεχνικής των παιδιών. Η ανάπτυξη των προσωπικών ταλέντων και ενίσχυση της δημιουργικότητας αποτελούν πυλώνες του παιδαγωγικού συστήματος ΙΒ που εφαρμόζεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του Melina’s Kindergarden και του I.S.A.


Η γοητεία του γαλάζιου κολλιέ


Η καλοκαιρινή μόδα μας θυμίζει σκηνές από κινηματογραφικές ταινίες. Εκτυφλωτικά χρώματα, vintage αλλά και rock διάθεση, εντυπωσιακά λουλούδια και «ιδιαίτερα» αξεσουάρ. Γνωστά ονόματα της Αθηναϊκής κοινωνίας επισκέφτηκαν πριν λίγες μέρες τον πολυτελή χώρο του κοσμηματοπωλείου IORDANIS στην Κηφισιά.

Οι κυρίες δοκίμασαν μπιζού μπροστά στους καθρέφτες, έστειλαν όμως και ένα δυνατό μήνυμα ευαισθησίας. Μέρος των εσόδων από την εκδήλωση των αστραφτερών εγκαινιών διατέθηκε στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Η Πρόεδρος του Συλλόγου, πρέσβης της UNESCO κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη ήταν άλλωστε εκεί. Οι γαλάζιες πέτρες και η εκρηκτική πεταλούδα ενός κολιέ τράβηξαν τα βλέμματα. Τα μπιζού κάποιες φορές έχουν την ικανότητα να μας ταξιδεύουν. Μέσα από χρώματα και λάμψη.

Η Ζέτα και η Ναταλία στο Ford Mondeo running event

Η Ζέτα Δούκα προτίμησε για την αθλητική φόρμα της το εκτυφλωτικό κόκκινο. Η Ναταλία Δραγούμη το λαμπερό μωβ. Οι δημοφιλείς ηθοποιοί έσπευσαν στα δύο Light Running Events στην Φιλοθέη και την Γλυφάδα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το νέο Ford Mondeo και να ζήσουν την μοναδική εμπειρία νυχτερινής προπόνησης 5 χ.λ.μ. που φώτισαν οι προβολείς Dynamic Led των νέων Mondeo.