Η Εσθήρ άπλωσε τις μακριές καλλίγραμμες γάμπες της πάνω στο χρυσοκέντητο σε στυλ baroque σκαμπό. Ρούφηξε μια γουλιά από τον καφέ φίλτρου με άρωμα αμυγδάλου. Μέσα από την κάσκα του ροζ σεσουάρ παρακολουθούσε με προσοχή τις κινήσεις του νεαρού γοητευτικού κομμωτή της. Εκείνη τη στιγμή ο μελαχρινός άνδρας με τα έντονα ζυγωματικά και τα σαρκώδη χείλη «έπαιζε» με τα ψαλίδια του. Η παιδική μου φίλη στριφογύρισε το δαχτυλίδι του Boucheron με τα διαμάντια και τα μοβ ζαφείρια σε σχήμα κουκουβάγιας. Σκέφθηκε ότι δεν χρειαζόταν τις συμβουλές του αγαπημένου της σοφού πουλιού για να καταλάβει τι «έκρυβε» πίσω από το αστραφτερό του χαμόγελο ο καλογυμνασμένος συριακής καταγωγής hairdresser. Στενός της φίλος ο οποίος «εργάζεται» για την περιβόητη τουρκική ΜΙΤ την πληροφόρησε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είναι ένας απλός, ταπεινός κομμωτής. Κατοικεί μόνιμα στο Παρίσι, προσπαθεί καθημερινά να κάνει τις γυναίκες ωραιότερες και σίγουρα δεν ασπάζεται τις απόψεις των τζιχαντιστών γύρω από τους «αντιπαθείς, άπλυτους Γάλλους»! Η Εσθήρ άφησε να της ξεφύγει ένας βαθύς αναστεναγμός. Τελικά ο Αζεντίν, ο οποίος εργαζόταν σε κομμωτήριο στην περιοχή της Δάφνης, είναι ο μοναδικός hairdresser ανάμεσα στους ψηλούς, τρομακτικούς άνδρες με τα μαύρα. Ο γαλλοαναθρεμμένος Ναντάλ σίγουρα δεν αποτελεί μέλος του άκρως επικίνδυνου Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ούτε βεβαίως η μαγείρισσά της Σαμάλα και ο καμαριέρης της Χαφέτ. Εβγαλε από την τσάντα της το μικροσκοπικό, αντίκα perfume bottle του Richard Hyppe. Ενιωθε σαν να βρισκόταν στην αυλή του Λουδοβίκου.
Ο Μπομπ Γουίλσον, το «L’ Apogée» και η Φον Οπελ
Το κατακόκκινο αστραφτερό της μανικιούρ με την υπογραφή της κορυφαίας στενής συνεργάτιδος της Lady Gaga, Mary Soul, ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό κάτω από τους προβολείς. Λίγα 24ωρα πριν, στη σύντομη συνάντησή της με τον διάσημο σκηνοθέτη Μπομπ Γουίλσον, του διηγήθηκε όλα όσα συνέβησαν στην Αθήνα με τη μικροσκοπική ποπ σταρ. Ο πολυπράγμων Μπομπ είναι, ως γνωστόν, δημιουργός των video portraits της Lady Gaga, τα οποία παρουσιάστηκαν στο Λούβρο και αργότερα στο Watermill Center.
Ο νεαρός μεγαλοεφοπλιστής Πανταλέων Κουλουμπρής «ανακαλύπτει» την Εσθήρ στο Παρίσι. Ανάμεσα σε σεσουάρ, ψαλίδια για χρυσές μπούκλες και ατέλειωτο shopping στην Avenue Montaigne. Τη ρωτάει γεμάτος αγωνία αν τελικά κατόρθωσε να κλείσει σουίτα στο πολυσυζητημένο, πανάκριβο ξενοδοχείο «L’ Apogée» της Courchevel. Το υπερπολυτελές hotel στην κορυφή του Jardin Alpin έχει γίνει μέσα στον έναν χρόνο λειτουργίας του περιζήτητο από τους ισχυρούς του χρήματος. Μεταξύ αυτών αρκετοί έλληνες επιχειρηματίες και εφοπλιστές οι οποίοι εγκατέλειψαν άλλα κλασικά, λαμπερά καταλύματα. Η παιδική μου φίλη τον πληροφορεί ότι στη διάρκεια της διαμονής της στο Μπάντεν-Μπάντεν και το μεγαλύτερο αδελφάκι του «L’ Apogée», το εμβληματικό «Brenners Park Hotel & Spa», κατόρθωσε να εξασφαλίσει μία σουίτα και δύο «απλά» δωμάτια. Στη συνέχεια του διηγείται όλα όσα συνέβησαν στο private dinner σε κομψό, αριστοκρατικό σπίτι του Μπάντεν-Μπάντεν. Δείπνο με ελληνική υπογραφή και προσκεκλημένη την Κλόντια φον Οπελ.
Η Αθηνά Ωνάση, οι αγώνες και τα κινηματογραφικά stories

Το μπορντό φόρεμα του οίκου Bottega Veneta, όμοιο με αυτό που είχε επιλέξει η ωραία βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας για να επισκεφθεί το Παρίσι, ακουμπούσε τη μεταξωτή φούστα της γερμανίδας μεγαλοκληρονόμου. Η Κλόντια φον Οπελ ζει μεγάλο μέρος του χρόνου στην πανέμορφη γερμανική πόλη. Στο ίδιο building όπου βρίσκεται το σπίτι των φίλων της Νίκου και Καθλίν Μακροπούλου. Το ζεύγος Μακροπούλου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της Κλόντια. Η Φον Οπελ γίνεται πάντα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι ιστορίες της γύρω από τις ισχυρές επιχειρηματικές γερμανικές οικογένειες Φον Οπελ και Φλικ, όπως και αυτές που έχουν να κάνουν με τον ανιψιό της, μέγα playboy, σύζυγο για ένα διάστημα της Μπριζίτ Μπαρντό, Gunter Sachs, κόβουν την ανάσα. Αρκετές από αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν story για κινηματογραφική ταινία. Η Φον Οπελ, όπως και το ζεύγος Μακροπούλου, επισκέπτεται καθημερινά σχεδόν το «Brenners» για φαγητό και champagne drinks. Οι ισχυροί του χρήματος αναμένουν με αγωνία το opening στο τέλος του χρόνου του ολοκαίνουργιου spa στην ιστορική βίλα «Stephanie». Πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως spa που γνώρισε ποτέ η Ευρώπη. Στο Μπάντεν-Μπάντεν, στο Iffezheim «ανηφορίζει» και η Αθηνά Ωνάση με σκοπό να λάβει μέρος στους περίφημους ιππικούς αγώνες της περιοχής. Η χρυσή κληρονόμος τρέχει πάντα με τα ελληνικά χρώματα, αν και επισκέπτεται σπάνια πλέον την πατρίδα του grandfather «Ari the Greek». Η νεαρότατη, όμορφη Λαβίνια Μακροπούλου αναδεικνύεται σε μεγάλο ταλέντο στην ιππασία…
Με υψηλές προσδοκίες και χαμηλούς τόνους
Οι κύριοι και οι κυρίες οι οποίοι «σκαρφαλώνουν» καθημερινά με jeep πολλών κυβικών στα κακοτράχαλα βουνά της Εκάλης αισθάνονται κάτι σαν μια γλυκιά προσμονή. Το φθινόπωρο προχωράει με υψηλές προσδοκίες και χαμηλούς τόνους. Κάπως έτσι δεν αισθάνεται και ο Πρωθυπουργός πριν από τις συναντήσεις του με την καγκελάριο Μέρκελ; Αυτός ο μήνας είναι «περίεργος». Μετά τα super glamorous καλοκαιρινά parties και το μπαράζ γάμων, τις τελευταίες εβδομάδες οι περισσότεροι ετοιμάζονται για σύντομες αποδράσεις στο Λονδίνο, το Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη. Στο κορυφαίο private club «Loulou’s» και στο εστιατόριο «China Tang» στη βρετανική πρωτεύουσα, στο «Baccarat» στο Παρίσι, στο «Zuma», στο bar του «Four Seasons» και στα gala dinner στο Μουσείο της οικογένειας Κοτς στην Κωνσταντινούπολη. Η πάμπλουτη τουρκική οικογένεια λατρεύει τις τέχνες και τους σημαντικούς καλλιτέχνες τους οποίους συχνά υποστηρίζει σε οικονομικό επίπεδο. Η Σίντεμ Σιμάβι, πρώην κυρία Κοτς, μετά την έκθεση αντικειμένων της Ιρα φον Φίρστενμπεργκ (η γαλαζοαίματη περνάει πολλά από τα καλοκαίρια της στο Πόρτο Χέλι) παραθέτει δείπνο προς τιμήν της στο Rahmi M. Koç Museum. Αρκετοί Ελληνες έχουν ήδη πετάξει στην Κωνσταντινούπολη με private jets…
Η Μελίσσα, η Mrs. Salomon Brothers και η Eiza
Ενας από τους τελευταίους γάμους για αυτόν τον μήνα. Νεανικός, χαρούμενος με ωραίες φατσούλες. Η Μελίσσα Διαμαντίδη παντρεύτηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τον Κωνσταντίνο Νικολετόπουλο. Το γαμήλιο party διοργανώθηκε στην οικογενειακή εστία στη Βραυρώνα. Κουμπάρος ο φρεσκοπαντρεμένος Ντίνος Κόκκαλης ο οποίος συνοδευόταν από την όμορφη σύζυγό του Αταλάντη Μαρτίνου.
Αφήνω τη σκέψη μου να πετάξει για λίγο στις Σπέτσες και έναν από τους πλέον πολυσυζητημένους γάμους που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα. Τρεις εβδομάδες μετά και παρά την τεράστια δημοσιότητα γύρω από το συγκεκριμένο γεγονός, ανακαλύπτεις ακόμη πράγματα. Οπως ότι στην Ελλάδα «πέταξε» από τη Νέα Υόρκη η jet setter Susan Gutfreund, σύζυγος του εμβληματικού πρώην CEO της Salomon Brothers, John H. Gutfreund. H Susan φορούσε στο party φόρεμα haute couture της Σήλιας Κριθαριώτη. Ακριβώς όπως και η μητέρα του γαμπρού, Ελένη Κόκκαλη. Το επόμενο βήμα της Celia είναι η sexy πρωταγωνίστρια της μεξικάνικης σειράς των 500 εκατομμυρίων τηλεθεατών «Αληθινή αγάπη» Eiza Gonzalez. Η νεαρή ηθοποιός διατηρεί σχέση με τον πρώην τής Μάιλι Σάιρους, Λίαμ Χέμσγουρθ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ