Βύθισα το πιρούνι μου στο κατάμαυρο κρυστάλλινο πιάτο με την υπογραφή της διάσημης ιρακινής καταγωγής architect Ζάχα Χαντίντ. Τα rigatoni alla Norma σχημάτιζαν ένα μικρό βουνό σε εκτυφλωτικά πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης συνόδευε τη σπεσιαλιτέ του ιταλού chef Celestino Drago με κρασί το οποίο τού πρόσφεραν στενοί φίλοι από τη Σικελία. Μια σταγόνα έπεσε πάνω στο vintage πουκάμισο του Carlo Manzi. Ο παιδικός μου φίλος δεν έδειξε να ενοχλείται. Ο μπάτλερ Σουλπίκιος άλλωστε έσπευσε να «εξαφανίσει» τον λεκέ με ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό spray. Ο Ντίντης ρούφηξε μια γουλιά από το κρασί του. «Ξέρεις φυσικά, my dear, ότι τα αμπέλια των πάμπλουτων φίλων μου στη Σικελία είναι τα καλύτερα της γειτονικής χώρας» μου είπε. «Βρίσκονται στη σκιά της Αίτνας και προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα στον επισκέπτη» επεσήμανε. Συμφώνησα μαζί του. Ο γλυκός, λατρεμένος μου ship owner! Επέστρεψε από το ταξίδι του στην Ιταλία γεμάτος εικόνες, καινούργιες εμπειρίες και πανάκριβα δώρα. Οι Bottega Veneta βαλίτσες του κ. Ευπαλίδη δεν περιείχαν μόνο αποκλειστικές δημιουργίες κορυφαίων σχεδιαστών μόδας. Ανάμεσα στις θήκες, με τα ολομέταξα πουκάμισα Armani και τα leather-suede παπούτσια της ανδρικής συλλογής Christian Louboutin υπήρχαν «κρυμμένες» οι φωτογραφίες από την τελευταία του Ferrari. Ο πλοιοκτήτης είχε επισκεφθεί το εργοστάσιο που κατασκευάζει τα super cars του πλανήτη στο Maranello της Ιταλίας. Επειτα προχώρησε στη νέα του αγορά αξίας εκατομμυρίων ευρώ. «Μμμ! Αλλοι συνάδελφοί μου αγοράζουν ποδοσφαιρικές ομάδες ή ξοδεύουν τα χρήματά τους σε κινηματογραφικού τύπου yachts τα οποία παραγγέλνουν στα περίφημα ναυπηγεία Perini Navi» μου έκλεισε το μάτι με νόημα. «Εγώ αντιθέτως λατρεύω τις Ferrari. Δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτό» τόνισε.
Η προτίμηση της Αντριάνα
Ο μεγαλοεφοπλιστής παρέμεινε για μερικά λεπτά σιωπηλός. Προσπάθησα να διακρίνω το πρόσωπό του μέσα από τον καπνό του πούρου του. Ημουν σίγουρη ότι ο νεόπλουτος, billionaire, προκλητικός πολλές φορές φίλος μου θα σκεφτόταν το υπέροχο, καυτό καλοκαίρι που έρχεται. Με φόντο τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Κοντά του όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι του και top models όπως η Αντριάνα Λίμα. Η βραζιλιάνα καλλονή σύμφωνα με πληροφορίες χώρισε από τον σύζυγό της, διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστα (έπαιζε για ένα διάστημα και σε ελληνικό σύλλογο) Marko Jaric. Η Αντριάνα μού είχε εκμυστηρευθεί σε μια παλαιότερη συνάντησή μας στο St. Barth ότι προτιμά τα vintage classic boats. Οπως το «Zoe» των Norfolk Broads, το «Thalatta» ή το «Mariquita».
Ο ελληνολάτρης Ρασίντ
Προτιμώ τις θαλαμηγούς νέας τεχνολογίας. Το «Barracuda» του Γιώργου Οικονόμου ή το «Maltese Falcon» της Ελένης Αμβροσιάδου, το οποίο πάντα αγκυροβολεί για αρκετές ημέρες στα νερά της Σαντορίνης. Ο Ντίντης πάλι προτιμά το γρήγορο luxury yacht «Lady Moura» του στενού του φίλου Νάσερ αλ Ρασίντ. Ο ελληνολάτρης σαουδάραβας μεγαλοεπιχειρηματίας, τον οποίο επίσης οι φήμες θέλουν να έχει χωρίσει από τη σύζυγό του Σάφια, θα «κατέβει» και πάλι στις θάλασσές μας με τη θαλαμηγό του. Ισως και μετά το Πάσχα.
Φιλόδοξα projects
Ο κ. Ευπαλίδης τοποθέτησε δίπλα στο πιάτο του ένα κομμάτι Grana Padano. Ο πλοιοκτήτης σηκώθηκε από το τραπέζι. Κάθησε δίπλα μου. Με πληροφόρησε για δύο γεγονότα τα οποία απασχολούν σε… βαθμό υστερίας τους επαυλοκρατούντες των βορείων προαστίων. Το ένα αφορά την προφυλάκιση ή όχι γνωστού επιχειρηματία ο οποίος έχει αφήσει εποχή με το glamorous lifestyle του. Το δεύτερο και πλέον καυτό gossip έχει να κάνει με διεθνούς φήμης ειδησεογραφικό site (με τη σφραγίδα μιας ισχυρής γυναίκας η οποία «πρωταγωνιστεί» στο μιντιακό και social πεδίο των ΗΠΑ). Το site από το ερχόμενο φθινόπωρο αποκτά ελληνικό χρώμα. Deep blue! Το φιλόδοξο project «έχασαν» πρώην επιφανής τραπεζίτης και μικρή ομάδα φίλων του. Νικητής γνωστός εφοπλιστής με αγάπη στο ποδόσφαιρο, επενδύσεις στα media (μικρής εμβέλειας μέχρι πρότινος) και investments μέσω κραταιών αμερικανικών funds. Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το project στη χώρα μας θα «τρέχει» πρώην δημοφιλής, χαριτωμένη, ξανθομαλλούσα πολιτικός η οποία είχε καθήσει στο παρελθόν σε υπουργικές καρέκλες…
Κροίσοι και stars

Η είδηση ότι ο τούρκος billionaire Kerem Gogus, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate, ψάχνει για μεγάλη έκταση στη Σαντορίνη έχει δημιουργήσει θόρυβο στους επιχειρηματικούς κύκλους. Ο νεαρός μεγιστάνας είναι ο boyfriend της διάσημης –από τον ρόλο της στη λαοφιλή τουρκική σειρά «Προδοσία», η οποία προβάλλεται και στη χώρα μας –γερμανίδας ηθοποιού Wilma Elles. Oh! Mon Dieu! Μετά τον γάμο της κόρης του τούρκου tycoon Polat με έλληνα επιχειρηματία το μαγευτικό νησί του Αιγαίου θα αποτελέσει το ρομαντικό σκηνικό για τον γάμο του Gogus με την πανύψηλη κατάξανθη star.
Οι ουρανοξύστες της οικογένειας Polat, το πανύψηλο γυάλινο κτίριο που δεν αγόρασε η Εθνική Τράπεζα στην Κωνσταντινούπολη, οι γοητευτικοί πάμπλουτοι Τούρκοι και οι ωραίες σύντροφοί τους. Προτιμώ το «Hyde Park One» στο Knightsbridge του Λονδίνου από τους κιτς τουρκικούς ουρανοξύστες. Ενα από τα ακριβότερα κτίρια στον κόσμο. Με έλληνες εφοπλιστές όπως ο Γιώργος Προκοπίου να έχουν αποκτήσει luxury apartments εκεί.
Το «One Athens» και το βιβλίο της Γιάννας
Το «One Athens» είναι ένα project μοναδικό για την Ελλάδα. Μπορεί να μη βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη βρετανική πρωτεύουσα, είναι όμως σύγχρονο και super μοντέρνο. Με την αίγλη που «κουβαλάει» το ιστορικό κτίριο Δοξιάδη. Το building στην οδό Στρατιωτικού Συνδέσμου ανανεώθηκε ριζικά. Φιλοξενεί πλέον πολυτελή, μινιμαλιστικά διαμερίσματα που θυμίζουν άλλα σε διεθνή buildings. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το super luxury διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου αγόρασε ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου. Τα εγκαίνια με οικοδεσπότες τους Χρήστο Ιωάννου και Μίλτο Καμπουρίδη πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και το μαγικό touch της «V&O» των Θ. Βαρβιτσιώτη και Γ. Ολύμπιου. Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, εικαστικοί, αρχιτέκτονες ήταν εκεί. Λίγο προτού αναχωρήσουν πολλοί από αυτούς για ένα long weekend στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Η ταλαντούχα σχεδιάστρια κοσμημάτων Ελενα Σύρακα ετοιμαζόταν πάντως να «πετάξει» για τη Νέα Υόρκη. Την Τρίτη 25 Μαρτίου παρουσιάζει στο atrium του Onassis Cultural Center στην 5η Λεωφόρο τη συλλογή της «Nour». Μια έκθεση εμπνευσμένη από την ισλαμική τέχνη…
Η Γιάννα Αγγελοπούλου ανέβηκε στο βήμα. Φορούσε ένα κομψό blue black ταγέρ. Η δυναμική πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 παρουσίασε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κηφισιάς το πολυσυζητημένο βιβλίο της «ΓΙΑΝΝΑ». Η κυρία Αγγελοπούλου με απλό, κατανοητό τρόπο μίλησε στους παρευρισκομένους για το δύσκολο έργο της, τις συνεχείς προσπάθειές της και τις εμπειρίες της μέσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ο Ζακ Ρογκ χαρακτήρισε αξέχαστους…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ