Μπαράζ μοντέλων αναμένεται και το επόμενο διάστημα από την BMW, με τη βαυαρική φίρμα να εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ανανεωμένη Σειρά 1 και στη Σειρά 2, μοντέλο που πρωτοξεκίνησε την καριέρα του πριν από τέσσερα χρόνια και πλέον.

Η Σειρά 2 που αποτελεί την ενδιάμεση λύση ανάμεσα στη μικρή Σειρά 1 και στην παραδοσιακή Σειρά 3 ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα ως το μοντέλο με όπλο την κίνηση στους πίσω τροχούς –το μοναδικό στην κατηγορία του -, την ευρεία γκάμα κινητήρων και την ενσωμάτωση τεχνολογιών «δανεισμένων» από τις μεγαλύτερες βαυαρικές λιμουζίνες. Και στην ανανεωμένη εκδοχή, η βαυαρική φίρμα φρόντισε ώστε να έχει τις προϋπάρχουσες εκδόσεις, κουπέ και κάμπριο. Σε στυλιστικό επίπεδο οι αλλαγές εστιάζονται στη φρεσκαρισμένη μάσκα, στη νέα γρίλια και στα LED φωτιστικά σώματα που πλέον ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό.

Σε τεχνολογικό επίπεδο, η BMW ενισχύει τη Σειρά 2 με το ανανεωμένο iDrive και την οθόνη αφής 8,8¨, και το σύστημα πλοήγησης Navigation Professional στον πρόσθετο εξοπλισμό, όπως επίσης και WiFi hotspot. Στην κάμπριο εκδοχή, η ηλεκτρική υφασμάτινη οροφή με πρόσθετη μόνωση και βελτιστοποιημένη ακουστική άνεση ανοίγει και κλείνει σε 20 δευτερόλεπτα πιέζοντας ένα μπουτόν, ακόμα και με ταχύτητα μέχρι 50 χλμ./ώρα, αν χρειαστεί. Οπως σε κάθε μοντέλο της BMW, έτσι και στη Σειρά 2 οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν το κάμπριο ή και το κουπέ σε μια ευρεία παλέτα κινητήρων, με την ισχύ να ξεκινάει από τους 136 ίππους και να φθάνει έως και τους 370 ίππους.

Συγκεκριμένα θα προσφέρεται σε οκτώ εκδόσεις, με εφαλτήριο την 218i και τον πλέον δημοφιλή κινητήρα 1.5 TwinPower Turbo τρικύλινδρο βενζίνης απόδοσης 136 ίππων με 220 Nm ροπής. Πιο ισχυρή έκδοση, η 220i με τον δίλιτρο TwinPower Turbo κινητήρα απόδοσης 184 ίππων με 270 Nm ροπής, ενώ με το ίδιο μοτέρ υπάρχει και η 230i που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ισχύς ανεβαίνει στους 252 ίππους. Η M240i φορά τον τρίλιτρο εξακύλινδρο TwinPower Turbo απόδοσης 340 ίππων με 500 Nm ροπής. Οι πελάτες που έχουν ως βασική προτεραιότητά τους την οικονομία καυσίμου μπορούν να επιλέξουν τον πετρελαιοκινητήρα 218d με τον δίλιτρο TwinPower Turbo που παράγει 150 ίππους ή τον 220d με τον ίδιο κινητήρα που αποδίδει 190 ίππους. Στην κορυφή η M TwinPower Turbo με τρίλιτρο μοτέρ 370 ίππων. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ