Αλληλεγγύη
από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ στο δήμο Ιλίου

Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ στο δήμο Ιλίου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Δωρεάν μαστογραφίες και τεστ Παπανικολάου θα πραγματοποιεί από την ερχόμενη εβδομάδα η Κινητή Μονάδα του Ελληνικού Κέντρου Ογκολογίας σε συνεργασία με τον δήμο Ιλίου στην Πλατεία Ζωοδόχου Πηγής. Οι γυναίκες ηλικίας από 25 έως 39 κάνουν τεστ ΠΑΠ και όσες είναι πάνω από 40 ετών κάνουν μαστογραφία κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στα Δημοτικά Ιατρεία του Αγίου Νικολάου, στα τηλέφωνα 210 5010074 και 210 50 66 344


«Στόχος των δωρεάν εξετάσεων που πραγματοποιούμε είναι αφενός η έγκαιρη διάγνωση και αφετέρου η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γυναικών για την σωστή προσέγγιση του καρκίνου. Θέλουμε να εντοπίσουμε τις γυναίκες που φαινομενικά είναι καλά ενώ νοσούν» αναφέρει ο κ. Μανώλης Αμπατζόγλου, επιστημονικός διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ογκολογίας και χειρουργός.

Στην κινητή μονάδα βρίσκονται συνήθως τρεις γυναίκες ιατροί, οι οποίες εξετάζουν τις γυναίκες και παίρνουν τα δείγματα, τα οποία στη συνέχεια στέλνονται για ανάλυση στο Ελληνικό Κέντρο Ογκολογίας. Οι μαστογραφίες μάλιστα παίρνανε από διπλή διάγνωση και εάν υπάρχει διάσταση απόψεων παραπέμπονται σε επιτροπή ιατρών για περαιτέρω έλεγχο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πηγαίνουν στο σπίτι ταχυδρομικώς και σε όσες έχουν βρεθεί περίεργα ευρήματα καλούνται για επανεξέταση.

«Σε περίπτωση που χρειαστούν συμπληρωματικές εξετάσεις εμείς τις πραγματοποιούμε δωρεάν και εάν χρειαστεί χειρουργείο τους προτείνουμε την παραπομπή του στον Άγιο Σάββα ή στο Ιπποκράτειο, όπου κανονίζουμε την εισαγωγή τους» προσθέτει ο κ. Αμπατζόγλου.

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας πραγματοποιεί πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου του μαστού με δωρεάν εξετάσεις από το 1989 σε περιοχές της Αττικής και σε κάποιους νομούς της χώρας. «Από το 1989 έχουμε εξετάσει πάνω από 400.000 γυναίκες και είναι η τέταρτη φορά που στέλνεται η κινητή μονάδα στο Ίλιον. Η μονάδα θα παραμείνει εκεί όσο χρειαστεί για να εξεταστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες» τονίζει ο κ. Ευστάθιος Φραγκούλης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.


Αλληλεγγύη περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ