Θέμα απαγωγής των οκτώ τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, θέτει η Τουρκία.

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον των «8», ο εκπρόσωπος του προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, υποστήριξε πως όλοι οι «γκιουλενιστές» που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται και οι «8», θα συλληφθούν κάποια στιγμή από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για αμείωτη αποφασιστικότητα με την οποία θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις της ΜΙΤ και των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων για τη σύλληψη οπαδών του ιεροκήρυκα, Φετχουλάχ Γκιουλέν.

«Οι σχετικές μονάδες μας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η οργάνωση «FETO», είτε πρόκειται για τις ΗΠΑ. είτε για κάποια άλλη χώρα. Να είστε βέβαιοι ότι θα αισθάνονται την ανάσα της Τουρκίας στο σβέρκο τους» πρόσθεσε ο ίδιος, αφήνοντας ανοιχτό οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

«Δεν μπορώ να μοιραστώ λεπτομέρειες αλλά οτιδήποτε μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε οπουδήποτε» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Ο πρόεδρος έχει δώσει πολύ σαφείς οδηγίες σε αυτό το θέμα. Οι σχετικές μονάδες μας εργάζονται πολύ επαγγελματικά. Πράξεις παρόμοιες με εκείνες που διεξάγονται στο Κοσσυφοπέδιο μπορούν να διεξαχθούν σε άλλες χώρες. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στη «FETO» να αναπνεύσει» κατέληξε.