Σοβαρά προσκόμματα, που θέτουν εν αμφιβόλω την περαιτέρω διεξαγωγή της, έχει συναντήσει η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου_ με 35 κατηγορούμενους που εμπλέκονται σε δανειοδοτήσεις του ΤΤ κατά την περίοδο 2008 – 2010. Σήμερα, Τρίτη, συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν αίτηση εξαιρέσεως της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρίας Κουτέρη, καταλογίζοντας της έλλειψη νηφαλιότητας και μεροληπτική διάθεση κατά τη διαδικασία.

«Είναι η πρώτη φορά, στα 44 χρόνια δικηγορίας, που καταθέτω αίτηση εξαίρεσης για δικαστή, δεν έχω έλθει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση», σημείωσε ο Αθανάσιος Βαρλάμης, εκ των συνηγόρων (εκπροσωπεί τον Άγγελο Φιλιππίδη) που πρωτοστάτησαν στη σημερινή συνεδρίαση. Ο κ. Βαρλάμης έκανε αναφορά σε πλήθος μειωτικών εκφράσεων που – όπως υπογράμμισε – έχει διατυπώσει η πρόεδρος, τόσο για τους κατηγορούμενους, όσο και για στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας. Την αίτηση του κ. Βαρλάμη δήλωσε ότι συνυπογράφει ο συνήγορος Τάκης Μιχαλόλιας, ενώ άλλοι συνήγοροι έκαναν ευθέως λόγο για πρόβλημα περαιτέρω διεξαγωγής της δίκης.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα, σύνεδρος – πρόκειται για την εφέτη Αναστασία Πρίφτη – είχε υποβάλει αίτηση αποχής από τη διαδικασία, επικαλούμενη αδυναμία συνεργασίας με την πρόεδρο, πλην όμως με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, η αίτηση απορρίφθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία γίνει δεκτή η αίτηση εξαιρέσεως της προέδρου, η δίκη του ΤΤ – που ήδη μετρά ενάμιση χρόνο ακροαματικής διαδικασίας, από τον Σεπτέμβριο του 2016 – θα πρέπει να ξεκινήσει από μηδενική βάση, προκειμένου η υπόθεση να κριθεί από διαφορετική σύνθεση.