Συζήτηση με θέμα το τι θα γίνει στη μετά το τέλος των μνημονίων εποχή διοργανώνουν η Κοινωνία-Δημοκρατία ’18 και το περιοδικό Χρόνος το Σάββατο 19 Μαΐου, στις 12.00, στο Polis Art Café-αίθριο Αρσακείου Μεγάρου (Πεσμαζόγλου 5).

Σε ένα συμβολικό πεδίο η συζήτηση θέλει να δώσει το μήνυμα πως σε αυτή την ιστορική στιγμή, στην οποία από μια φάση της οικονομικής και πολιτικής συγκυρίας μεταβαίνουμε σε μια καινούρια, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σεβόμενες τις διαφορές τους, μπορούν να συζητήσουν γύρω από ένα τραπέζι. Με επιχειρήματα και όχι με αλληλοκατηγορίες και αφορισμούς.
Επί της ουσίας όμως σκοπός των συνομιλητών είναι –χωρίς θριαμβολογίες για την έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά και χωρίς κινδυνολογία –να διερευνήσουν ποια θα είναι η μελλοντική πορεία της χώρας μέσα σε ένα απρόβλεπτα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον. Να ανταλλάξουν ιδέες. Να μοιραστούν κοινές έγνοιες για το πώς θα ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Στη συζήτηση θα μιλήσουν οι βουλευτές Νίκος Φίλης, Ολγα Κεφαλογιάννη και Σπύρος Σανέλλης. Παρεμβαίνει και σχολιάζει ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κωστής Παπαϊωάννου, τέως Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Info
«Μετά το τέλος των Μνημονίων τι;»
Σάββατο 19 Μαΐου 2018, 12.00
Polis Art Café-αίθριο Αρσακείου Μεγάρου (Πεσμαζόγλου 5).