Το γραφείο 516

Το γραφείο 516 | tovima.gr
   Ο τρόπος που η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, όπως είναι το επιστημονικό της όνομα, απάντησε στις προσπάθειες των καθηγητών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου να απαλλάξουν τη Φιλοσοφική Σχολή από την παρουσία των αναρχοακτιβιστών που έχουν καταλάβει το γραφείο 516 είναι απολύτως χαρακτηριστικός του παλαιομοδίτικου ψευτοπροοδευτισμού που τους χαρακτηρίζει. Απευθυνόμενοι στην κοσμήτορα της Φιλοσοφικής γράφουν: «Οι φοιτητές, κυρία Καραμαλέγκου, δεν είναι όσο αφελείς τούς θέλετε. Το Πανεπιστήμιο που ονειρεύεστε, αυτό που κουμάντο κάνουν οι καθηγητές, δεν θα αφήσουμε να γίνει πραγματικότητα»! Σιγά τα λάχανα. Προφανώς τα παιδιά θέλουν να αναλάβουν το Πανεπιστήμιο, άλλωστε αυτός είναι ο μόνος χώρος που μετά τη μεταπολίτευση η κομουνιστική Αριστερά έκανε το όποιο, τέλος πάντων, κουμάντο μπορούσε. Εκεί έζησε τους μεγάλους εκλογικούς θριάμβους της, κυριάρχησε στα αμφιθέατρα, όπου ο λόγος της δεν έφτανε χρησιμοποιούσε και επαναστατική βία,  εκεί έζησε για πολλά χρόνια με την ψευδαίσθηση μιας επερχόμενης επικράτησης και εκτός ΑΕΙ, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.
Δεν επιθυμεί καθηγητές στα πανεπιστήμια ο Ρουβίκωνας. Προτιμά προφανώς να αναλάβουν τα μέλη του την εκπαίδευση των φοιτητών. Μάλλον θα φαντασιώνονται ότι με ορμητήριο το ασφαλές, λόγω ασύλου, αυτό περιβάλλον μπορούν να προετοιμάσουν, θεωρητικά και πρακτικά, ποιος ξέρει, ακόμη και την ανατροπή του καθεστώτος. Το θέμα δεν είναι ο Ρουβίκωνας, αλλά όλοι οι υπόλοιποι. Ο μακάριος υπουργός Παιδείας, η κυβέρνηση, η Ελληνική Αστυνομία. Θα επιτρέψουν σε μια παραβατική ομάδα να ανοίξει παραμάγαζο στο Πανεπιστήμιο; Ο Ρουβίκωνας το έθεσε με τον διαυγέστερο τρόπο. Το ζήτημα είναι πρωτίστως συμβολικό, ποιος έχει το πάνω χέρι. Η νομιμότητα και η δημοκρατία ή οι άλλοι; Αυτό αμφισβητεί, για αυτό κατέλαβε το γραφείο 516, για αυτό παίρνει μέρος στον πόλεμο ανακοινώσεων με την κοσμητεία της Φιλοσοφικής; «Και χίλιες φορές να μας βγάλουν από το στέκι, χίλιες φορές θα ξαναμπούμε».
 Υπάρχει άραγε η πολυτέλεια για χρονοτριβή; Τα δημόσια πανεπιστήμια είναι ιδιοκτησία των βαριά φορολογουμένων Ελλήνων. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι ελληνικές οικογένειες που ματώνουν οικονομικά στη χώρα των φροντιστηρίων για να εισαχθούν τα παιδιά τους στα ΑΕΙ, και συχνά χρεώνονται μέχρι να πάρουν πτυχίο, ονειρεύονται να παραδίδει μαθήματα στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας. ‘Η να πωλούνται ναρκωτικά εντός και πέριξ των πανεπιστημίων ή να βρίσκουν καταφύγιο σε αυτά κάθε είδους εγκληματίες.
Διαβάζω ότι η Αστυνομία για να ασκήσει πίεση, όπως διαδίδει, εκπόνησε νέα τακτική καθημερινών προσαγωγών μελών του Ρουβίκωνα στην Ασφάλεια Αττικής. Τους κάνουν ερωτήσεις, απαντούν τα δικά τους και φεύγουν! Κολπάκια της νέας ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να μη φαίνεται ότι η Αστυνομία αδρανεί. Κρίμα.
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk