Τα καινούργια αστέρια της Formula 1
Νέοι, ωραίοι και ταχύτατοι, οι Μαξ Φερστάπεν, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ διεκδικούν ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στις πίστες όλου του κόσμου.
Αν είστε συνδρομητής μπορείτε να συνδεθείτε από εδώ:
Ολα τα βλέμματα είναι αυτές τις ημέρες στραμμένα στο Μόντε Κάρλο, καθώς σήμερα Κυριακή διεξάγεται εκεί το εφετινό Formula 1 Grand Prix του Μονακό, με τη χορηγία πάντα της κορυφαίας ωρολογοποιίας Rolex. Πρωταγωνιστής στην πολυαναμενόμενη κούρσα αναμένεται να είναι ο Λιούις Χάμιλτον, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αναδειχθεί αρκετοί εξόχως ταλαντούχοι οδηγοί που διεκδικούν και αυτοί την πρωτιά, όπως ο Mαξ Φερστάπεν, τον οποίο αρκετοί θεωρούν φυσικό διάδοχο του βρετανού άσου της Mercedes.Το μέλλον ανήκει στον 23χρονο πιλότο της Red Bull Racing, όμως αυτός δεν δίνει σημασία στην παραφιλολογία και παραμένει προσηλωμένος στους στόχους του. Γεννημένος στο Βέλγιο το 1997, συνδέεται σε κυτταρικό επίπεδο με τους μηχανοκίνητους αγώνες ταχύτητας, καθώς είναι γιος του Ολλανδού Γιος Φερστάπεν, πρώην οδηγού της Formula 1, και της Βελγίδας Σόφι Κούμπεν, η οποία αγωνιζόταν στα καρτ. Ο ίδιος έτρεξε για πρώτη φορά σε αγώνα καρτ όταν ήταν 4,5 ετών, σε μια ηλικία δηλαδή που τα περισσότερα παιδιά ασχολούνται μόνο με τηλεκατευθυνόμενα. Παρότι η μητέρα του ήταν εκείνη που τον ενθάρρυνε περισσότερο να αφοσιωθεί στο πάθος του, εκείνος αισθανόταν ανέκαθεν πιο κοντά στον πατέρα του και επέλεξε όταν ενηλικιώθηκε να κρατήσει αποκλειστικά την ολλανδική ιθαγένεια.
Ιπτάμενος Ολλανδός
Η παρθενική του συμμετοχή στη Formula 1 πραγματοποιήθηκε το 2015 με την Toro Rosso, στο Grand Prix της Αυστραλίας. O ανήλικος ακόμη τότε Φερστάπεν έγραψε ιστορία ως ο νεότερος πιλότος που συμμετείχε ποτέ σε τέτοιον αγώνα. Τον Μάιο του 2016 κατάφερε στη Βαρκελώνη, σε ηλικία μόλις 18 ετών, να γίνει ο νεαρότερος πιλότος που κατακτά νίκη στη Formula 1, «εκτοπίζοντας» τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, Σεμπάστιαν Φέτελ. Ετοιμοπόλεμος και μαχητικός, συνεχίζει με τη Red Bull και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι είναι έτοιμος να κατακτήσει εφέτος τον παγκόσμιο τίτλο: «Είμαι έτοιμος από το 2015, όταν έτρεξα για πρώτη φορά με το μονοθέσιο της Toro Rosso». Την πρώτη του νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1 την κατέκτησε πάντως πριν από έναν μήνα στην Ιμολα της Ιταλίας. Ο «ιπτάμενος» Ολλανδός μοιράζεται συχνά προσωπικές στιγμές του με τους 4,5 εκατομμύρια followers του στο Instagram, όπου πρόσφατα αποκάλυψε ότι συνδέεται ερωτικά με την όμορφη Βραζιλιάνα (και κόρη του θρύλου της F1, Νέλσον Πικέ) Κέλι Πικέ, η οποία μάλλον έχει αδυναμία στους γρήγορους οδηγούς, καθώς είχε δεσμό με τον ρώσο πιλότο Ντάνι Κβίατ και το 2019 απέκτησε μαζί του ένα κοριτσάκι.
Ο Μονεγάσκος-αστραπή
Αλλη ανερχόμενη δύναμη της Formula 1 θεωρείται ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρ (έτσι προφέρεται στην πατρίδα του το όνομά του), ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο είχε μπει σε καραντίνα στο σπίτι του στο Μονακό για μερικές εβδομάδες επειδή νόησε με COVID-19, με ήπια ευτυχώς συμπτώματα. Εφέτος θα προσπαθήσει να βάλει τη Ferrari στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ωστόσο στην περίοδο της καραντίνας ήταν αναγκασμένος να ασχοληθεί με τα Esports και με παιχνίδια προσομοίωσης και αυτή η ενασχόληση του δημιούργησε προβλήματα, καθώς η κοπέλα του, η 21χρονη φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Σαρλότ Σιν, κλειδώθηκε έξω από το σπίτι τους και αυτός δεν άκουγε ούτε το κουδούνι ούτε το τηλέφωνο: «Η σύντροφός μου αναγκάστηκε να κάνει εγγραφή στο κανάλι μου στο Twitch ώστε να μου μιλήσει δημόσια στο chat για να μου ζητήσει να ανοίξω την μπροστινή πόρτα. Περίμενε 25 λεπτά επειδή δεν άκουγα το κινητό μου, φορούσα τα ακουστικά και ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στον αγώνα μου» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter. Ο Λεκλέρ γεννήθηκε στο Μόντε Κάρλο τον Οκτώβριο του 1997, έχει κερδίσει το Πρωτάθλημα GP3 το 2016 και το Πρωτάθλημα Formula 2 το 2017, ενώ το 2018 εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1. Χάρη στις οδηγικές του ικανότητες, την εντυπωσιακή του εμφάνιση και το star quality που τον διακρίνει έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 4,6 εκατ. followers στο Instagram. Μάλιστα, έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον ιταλικό οίκο μόδας Giorgio Armani για την προώθηση των προϊόντων του, ενώ τελεί χρέη πρεσβευτή του Ιδρύματος της πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό, το οποίο μυεί τα παιδιά στα οφέλη της κολύμβησης από νεαρή ηλικία.
Aπό τη Μαδρίτη με αγάπη
Μαζί με τον Λεκλέρ στη Ferrari αγωνίζεται και ο 26χρονος Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, γιος του παλαίμαχου οδηγού του WRC Κάρλος Σάινθ, του «King Carlos», όπως ήταν το παρατσούκλι του. Ο ισπανός πιλότος που διαδέχθηκε τον Σεμπάστιαν Φέτελ στη Scuderia είχε ξεκαθαρίσει από πολύ μικρός ότι στόχος του ήταν να βρεθεί στη Formula 1, εξ ου και ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα βήματα προκειμένου να τα καταφέρει. Ξεκίνησε από τα καρτ, όπου και ξεχώρισε αμέσως. Οι οδηγικές του δεξιότητες τού έδωσαν αμέσως το εισιτήριο για την BMW Formula και έγινε μέλος της Red Bull Junior Team. Μέχρι το 2014 ακολούθησαν μεταξύ άλλων η Formula 3 και οι GP3 και Formula Renault 3.5 Series, μέχρι που ήρθε το κάλεσμα από την Toro Rosso και μία θέση στη Formula 1 στα 20 του χρόνια. Βαδίζοντας στα χνάρια του πατέρα του, είναι κι αυτός μεγάλος θαυμαστής της Ρεάλ Μαδρίτης. Οποτε του δίνεται η ευκαιρία πηγαίνει στο γήπεδο, ενώ πάντα στο δωμάτιό του έχει και ένα σηματάκι της αγαπημένης του ομάδας. Ασχολείται με πολλά σπορ, ενώ χάρη στη γοητευτική παρουσία του στην επιτυχημένη παραγωγή του Netflix «Formula 1: Drive to Survive» έχει συγκεντρώσει 2,6 εκατομμύρια followers στον λογαριασμό του στο Instagram. Οσον αφορά την προσωπική του ζωή κρατά χαμηλό προφίλ, όμως όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται σε σχέση με μια όμορφη συμπατριώτισσά του, τη δημοσιογράφο Ιζα Χερνάεζ.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως πριν από λίγες ημέρες η Codemasters αποκάλυψε το περιεχόμενο της Digital Deluxe Edition για το βιντεοπαιχνίδι F1 2021 και ανακοίνωσε τα ονόματα των πιλότων που θα κοσμούν το εξώφυλλο της εφετινής έκδοσης. Πρόκειται για τους Χάμιλτον, Φερστάπεν και Λεκλέρ, οι οποίοι αποτελούν, όπως είπαμε, και από τους βασικούς πρωταγωνιστές του εφετινού πρωταθλήματος (μαζί με τον Σάινθ βρίσκονται μέχρι στιγμής στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας). Οι τρεις οδηγοί θα βρίσκονται στα εξώφυλλα όλων των εκδόσεων που θα κυκλοφορούν για το παιχνίδι, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν και επτά θρυλικοί πιλότοι του παρελθόντος που θα είναι διαθέσιμοι στο MyTeam mode. Αυτοί είναι οι Μίκαελ Σουμάχερ. Αϊρτον Σένα, Αλέν Προστ, Τζένσον Μπάτον, Νίκο Ρόσμπεργκ, Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Φελίπε Μάσα. To F1 2021 videogame θα κυκλοφορήσει στις 16 Ιουλίου για PC και κονσόλες και όσοι προπαραγγείλουν τη standard έκδοση θα αποκτήσουν δωρεάν το Braking Point Content Pack που περιλαμβάνει διάφορα in-game αντικείμενα, αλλά και 5.000 PitCoins.

