Αστοχίες και στο ΑΣΕΠ!

Αστοχίες και στο ΑΣΕΠ! | tovima.gr
Οπως ο Κρόνος έτρωγε τα παιδιά του, έτσι και το Δημόσιο κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύει το αίσθημα αδικίας και να διώχνει στο εξωτερικό προσοντούχους νέους.
Aυτή τη διαχρονική αναξιοκρατία και το έλλειμμα της ασφάλειας δικαίου βιώνουν εδώ και 15 ημέρες 140 από τους 404 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για θέσεις γραμματειακής υποστήριξης σε δικαστήρια όλης της χώρας.
Η υπόθεση έχει ως εξής: Στους προσωρινούς πίνακες των επιτυχόντων του διαγωνισμού που αναρτήθηκαν στις 20/10/2017 συμπεριλαμβάνονταν οι 140 και μάλιστα 54 από αυτούς άρχισαν να εργάζονται – υπήρχε ανάγκη για προσωπικό στις υπηρεσίες και τους ζητήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα -, κάποιοι άλλοι παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους, ενώ ορισμένοι υποχρεώθηκαν να μετακομίσουν για να είναι κοντά στη νέα εργασία τους.
Στους οριστικούς όμως πίνακες που αναρτήθηκαν στις 4/10/2018, σχεδόν δώδεκα μήνες μετά – σε ανάλογους διαγωνισμούς η ανακοίνωση των οριστικών πινάκων γίνεται ύστερα από 3 μήνες – οι 140 διαγωνιζόμενοι τέθηκαν εκτός διαγωνισμού.
Περίπου το 35% της αρχικής λίστας των 404, όταν η συνηθισμένη απόκλιση στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ φτάνει το 8%.
Αυτό συνέβη γιατί οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι με συνάφεια στο αντικείμενο του διαγωνισμού πήραν περισσότερα μόρια και τίτλοι χωρίς συνάφεια λιγότερα. Στο ΦΕΚ όμως δεν οριζόταν τι θα πει συνάφεια για τη θέση των γραμματέων, αφού η λογική λέει ότι ένας μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος πιστοποιεί τη δυνατότητα γραμματειακής υποστήριξης. Εκ των υστέρων από το ΑΣΕΠ θεώρησαν πως περισσότερο συναφή για τη θέση είναι μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε Νομική, Οικονομία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και όχι από σχολές όπως Φιλοσοφική, Φυσικών Επιστημών, Αρχαιολογία κ.ά. Εκεί έγινε και η μεγάλη σφαγή.
Οι 140 επιτυχόντες είδαν τα όνειρά τους για επαγγελματική αποκατάσταση να συντρίβονται αφού, παρά την υψηλή κατάρτιση που διαθέτουν, τους είπαν ότι δεν κάνουν ούτε για γραμματείς. Ηδη προχώρησαν σε νομικές κινήσεις, αλλά το θέμα θα πρέπει να τύχει μιας κεντρικής αντιμετώπισης και από το ΑΣΕΠ αλλά και από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
ΥΓ.: Πρόσφατα, στο πλαίσιο αίτησης ακυρώσεως εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα και με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαιώθηκαν 3 επιτυχόντες από τους 140 που είχαν αποκλειστεί, οι οποίοι θα συνεχίζουν να εργάζονται με την 8μηνη σύμβαση ιδιωτικού δικαίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk