Στη φυλακή η φερόμενη αρχηγός του «ιερού» κυκλώματος – «Βρήκε την αδυναμία μου»

Ο 46χρονος ρασοφόρος μίλησε για όλα στην απολογία του και παραδέχτηκε πως «είμαι χρήστης κοκαΐνης και γι’ αυτό έμπλεξα»

Στη φυλακή η φερόμενη αρχηγός του «ιερού» κυκλώματος – «Βρήκε την αδυναμία μου»

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε, μετά την απολογία της, η φερόμενη ως αρχηγός του κυκλώματος, που διακινούσε ναρκωτικά και μετανάστες.

Η 52χρονη αρνήθηκε το βαρύ κατηγορητήριο, δήλωσε χρήστρια ουσιών και ισχυρίστηκε ότι οι συνομιλίες της με τους τρεις ρασοφόρους γίνονταν λόγω της πίστης της και όχι για διακίνηση ναρκωτικών.

«Εργάζομαι και προσέχω τέσσερα παιδιά και εγγόνια. Δεν είμαι βαποράκι και δεν στρατολογώ ανθρώπους. Απευθύνθηκα στον συγκεκριμένο ναό ως πιστή. Για αρκετό διάστημα έκανα και κάποιες δουλειές εκεί, όπως το καθάρισμα του ναού. Με τον καιρό, γνωρίστηκα με τον αποκαλούμενο ιερέα. Του ανοίχτηκα και του εξομολογήθηκα ότι ήμουν τοξικοεξαρτημένη και ότι προσπαθούσα να ξεμπλέξω. Ακολουθούσα και φαρμακευτική αγωγή. Εκείνος μου είπε ότι ήταν και ο ίδιο χρήστης και με τον καιρό με παρέσυρε πάλι σε όλο αυτό. Βρήκε την αδυναμία μου».

Η γυναίκα παρουσίασε τον εαυτό της ως το θύμα της όλης υπόθεσης και ισχυρίστηκε πως οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος ήταν οι τρεις ρασοφόροι με επικεφαλής τον 46χρονο ψευτοϊερέα YouTuber.

«Μπορώ να σας πως περιστατικά όπου οι υποτιθέμενοι παπάδες αναζητούσαν χρήματα διοργανώνοντας παράνομες δραστηριότητες. Με τον καιρό μου ζητήσουν χρήματα και μένα για να δώσω στον ναό. Από αυτά τα χρήματα που τους έδινα, κάποια στιγμή ζητούσα να γίνει συμψηφισμός του ποσού με όσα τους χρωστούσα για τις ‘’δόσεις’’ που έπαιρνα. Τα χρήματα δηλαδή που περιγράφονται στις συνομιλίες είναι αυτά που ζητάω από το ποσό που έδινα ως συνεισφορά στον ναό που σχεδόν μου απαιτούσαν για προσωπικά τους ζητήματα και τα ζητούσα γιατί είχα ένα προσωπικό θέμα».

«Τα στόματα άνοιξαν και η αλήθεια θα λάμψει»

«Η εντολέας μου αποσαφήνισε την θέση της ενώπιον των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών. Αρνήθηκε πλήρως τις κατηγορίες που της αποδίδονται σχετικά με την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Εξήγησε και απέδειξε τους τρόπους που χειραγωγήθηκε και την εκμεταλλεύτηκαν οι ‘’ψευδοϊερεις’’, εκμεταλλευόμενοι όσα είχε μοιραστεί μαζί τους κατά το ιερό μυστήριο της εξομολόγησης. Έδωσε στοιχεία κατά την ανάκριση σχετικά με την δράση τους συνολικά και πλέον οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές θα αναζητήσουν την διαδρομή τους στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας. Τα στόματα άνοιξαν και η αλήθεια θα λάμψει», είπε ο δικηγόρος της, Χρήστος Έδρας.

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που η 52χρονη συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών. Τον Οκτώβριο του 2023 είχε συλληφθεί και πάλι ως μέλος αντίστοιχης εγκληματικής οργάνωσης.

Μίλησε για όλα ο ψευτοϊερέας

Αντιθέτως, ο 46χρονος YouTuber και πρώην μοντέλο μίλησε για όλα στην απολογία του: για την κοκαΐνη, την εκκλησία, τα χρήματα, τη σχέση του με την αρχηγό του κυκλώματος αλλά και τους άλλους δύο ρασοφόρους που επίσης έχουν προφυλακιστεί.

«Η αρχηγός και ο 42χρονος βοηθός της έφερναν και έκρυβαν ναρκωτικά στο ναό. Την κοκαΐνη και την κάνναβη που μας έστελναν την αποθηκεύαμε και τη φυλάγαμε εγώ και οι δυο ιερείς. Πολλές φορές αυτοί οι δυο τη μετέφεραν και την παρέδιδαν σε πελάτες κοντά στο ναό, αλλά και σε άλλες περιοχές εκτός Αττικής. Είμαι χρήστης κοκαΐνης και γι’ αυτό έμπλεξα. Βγάζαμε λεφτά και τα είχαμε ανάγκη».

Χρήστης κοκαΐνης δηλώνει και ο 40χρονος ρασοφόρος, βοηθός του αυτοαποκαλούμενου Αρχιεπισκόπου. «Μετέφερα τα 2,2 κιλά κοκαΐνης στη Ρόδο για να πάρω 2.000 ευρώ», υποστήριξε από πλευράς του.

«Με συνέλαβαν στη Ρόδο γιατί είχα μια βαλίτσα με 2 κιλά κοκαΐνη. Μου την έδωσε ο 42χρονος να την πάω με το πλοίο στο νησί. Φοβήθηκα και την έστειλα ασυνόδευτη και εγώ πήγα με το αεροπλάνο. Είμαι χρήστης και το έκανα για να πάρω 2.000 ευρώ».

Η καλλιέργεια κάνναβης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αρχηγός είχε αναλάβει και την καλλιέργεια κάνναβης σε χωριό της Φθιώτιδας και εκτιμάται από τις αστυνομικές αρχές πως η οργάνωση έψαχνε «φτηνά εργατικά χέρια» για τις χασισοφυτείες.

«Είχα πάει μαζί με την αρχηγό και τον συνεργό της στον Έβρο, με σκοπό να παραλάβουμε και να μεταφέρουμε αλλοδαπούς. Οι δυο τους μάλιστα, λειτουργούσαν ως προπομποί και ο ιερέας που τελικά συνελήφθη, ως οδηγός που θα παραλάμβανε τους αλλοδαπούς και θα τους μετέφερε με ενοικιαζόμενο όχημα στη χώρα μας», είπε κατά την απολογία του ο ψευτοϊερέας.

Τα κινητά τηλέφωνα του 46χρονου ρασοφόρου, κατασχέθηκαν και στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανασύρονται όλα τα αρχεία.

Χρήστης ναρκωτικών και στο παρελθόν

Ο άνθρωπος που διαφήμιζε το πόσο πολύ βοηθούσε τους ναρκομανείς ομολόγησε πως έκρυβε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στο ναό του.

Άνθρωποι από την παλιά του γειτονιά στη Νίκαια αποκαλύπτουν πως από τότε ήταν χρήστης, περιγράφοντας μάλιστα ένα σοκαριστικό περιστατικό.

-Ξαφνικά βγαίνει έξω από το σπίτι. Κράταγε τα ράσα κι έτρεχε μέσα στην Ηφαίστου και φώναζε «δαίμονες, δαίμονες, έχει δαίμονες». Βγαίνει ένας συγκάτοικος και τον ρωτάει «Τι έγινε ρε πάτερ; Τι συμβαίνει;» και εκείνος απαντά «Δαίμονες! Το σπίτι έχει δαίμονες!»

-Αυτό που έχει πει είναι ότι ήταν χρήστης ουσιών.

-Ε, βέβαια, τι ήταν; Η γυναίκα που έμενε από κάτω του είπε «σήκω και φύγε από εδώ. Και μην ξαναπεράσεις, ούτε με τον επιτάφιο».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version