Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: «Εγκέφαλος η 43χρονη» – Η ανακοίνωση της οικογένειας

«Οι χειριστικές δικαιολογίες και οι ψευδείς αιτιάσεις περί ασφάλειας των παιδιών από τους δράστες είναι δύσκολο να ακούγονται» είπε ο αδερφός του Πολωνού καθηγητή

Δολοφονία Πολωνού καθηγητή: «Εγκέφαλος η 43χρονη» – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Εγκέφαλο της δολοφονίας του Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή χαρακτηρίζει την 43χρονη πρώην σύζυγό του ο αδελφός του, Lukasz Jeziorski.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, μία μέρα μετά την προφυλάκιση των πέντε κατηγορουμένων, ο Jeziorski ευχαριστεί την Ελληνική Αστυνομία για την γρήγορη διελεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας του αδερφού του, αναφερόμενος σε ένα οργανωμένο έγκλημα. Επισημαίνει ότι είναι αναληθείς οι αιτιάσεις περι ασφάλειας των παιδιών του θύματος, διευκρινίζοντας ότι το θύμα ήταν ένας «αφοσιωμένος πατέρας που λάτρευε τα παιδιά του χωρίς όρους».

Όπως λέει η οικογένεια πενθεί, αλλά αυτό που της δίνει ανακούφιση είναι το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και ότι «το ελληνικό δικαστικό σύστημα λειτουργεί». Προτεραιότητα τώρα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι η προστασία των παιδιών του Πολωνού καθηγητή. Μάλιστα, στο τέλος της ανάρτησης, υπάρχει και ένας σύνδεσμος για την οικονομική στήριξη των παιδιών.

Η ανάρτηση

«Με μεγάλη μου τιμή, εκ μέρους δικό μου και της οικογένειάς μου, θέλω να εκφράσω την βαθιά ευγνωμοσύνη μας στην Ελληνική Αστυνομία, τους επαγγελματίες ασφαλείας και όλες τις αρχές που συνέβαλαν στην έρευνα για τη δολοφονία του αδελφού μου.

Οι προσπάθειές σας, ο επαγγελματισμός σας και η αφοσίωσή σας στην αποκάλυψη της αλήθειας και τη σύλληψη των υπευθύνων αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο. Είμαστε ευγνώμονες για το ταχύ και εμπεριστατωμένο έργο που οδήγησε στις συλλήψεις και στην δικαστική εξέταση που πλέον έχει ως αποτέλεσμα και οι πέντε ύποπτοι να κρατούνται, συμπεριλαμβανομένης της πρώην συζύγου του Przemek, η οποία ήταν η εγκέφαλος πίσω από τη δολοφονία του.

Τα στοιχεία και η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου αποκάλυψαν σοκαριστικές λεπτομέρειες για το οργανωμένο χαρακτήρα αυτού του εγκλήματος. Παρόλο που είμαστε ευγνώμονες που η αλήθεια αρχίζει να ξετυλίγεται, οι χειριστικές δικαιολογίες και οι ψευδείς αιτιάσεις περί ασφάλειας των παιδιών από τους δράστες είναι δύσκολο να ακούγονται. Ο αδελφός μου, Przemek, ήταν ένας αφοσιωμένος πατέρας που λάτρευε τα παιδιά του χωρίς όρους, ένας καθηγητής υψηλού κύρους σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, και δεν αποτελούσε ποτέ κίνδυνο για κανέναν.

Ο αδελφός μου ήταν ένας αφοσιωμένος πατέρας, γιος και αδελφός, καθώς επίσης ένας σεβαστός καθηγητής που άγγιξε τις ζωές αμέτρητων φοιτητών. Η απώλειά του αφήνει μια βαθιά πληγή στις καρδιές μας. Τίποτε δεν μπορεί να τον φέρει πίσω, αλλά η γνώση ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν και ότι το ελληνικό δικαστικό σύστημα λειτουργεί, φέρνει λίγη ανακούφιση στην πένθουσα οικογένειά μας.

Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό για μένα και τη μητέρα μου είναι η ευημερία και η ασφάλεια των παιδιών του Przemek – των εγγονιών της, της ανιψιάς και του ανιψιού μου. Η υγεία και το μέλλον τους είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας, και θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε ότι θα είναι περιτριγυρισμένα με αγάπη και σταθερότητα μετά από αυτήν την ανείπωτη τραγωδία. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τα προξενεία των ΗΠΑ και της Πολωνίας στην Αθήνα, καθώς και με τους νομικούς μας εκπροσώπους, για να διασφαλίσουμε ότι τα συμφέροντα των παιδιών προστατεύονται. Η διεθνής προσοχή, αν και εκτιμάται για την ευαισθητοποίηση που προκαλεί αυτή η υπόθεση, δεν μπορεί να γίνει εις βάρος του απορρήτου και της ευημερίας των παιδιών.

Σας ευχαριστούμε ξανά όλους όσοι μας υποστήριξαν και συνέβαλαν στο να φτάσουμε ως εδώ στην επιδίωξη δικαιοσύνης για τον Przemek».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version