Αλβανικής καταγωγής και γνώριμος των Αρχών ήταν ο 32χρονος άνδρας ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (9/5) στον Βύρωνα, σε μαφιόζικο ξεκαθάρισμα λογαριασμών, μπροστά στα μάτια της συζύγου και του ανήλικου παιδιού του.

Το 32χρονο θύμα βρισκόταν μέσα στο αμάξι του, ένα μαύρο πολυτελές όχημα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Παναγή Τσαλδάρη. Σταθμεύοντας το αυτοκίνητό του στο σημείο το θύμα δεν αντιλήφθηκε ότι τον παρακολουθούσε μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού η οποία προσέγγισε από την πλευρά του οδηγού. Ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας τότε, τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε τον 32χρονο εξ επαφής, τρεις φορές, με το χτύπημα να χαρακτηρίζεται από μεγάλη ακρίβεια όπως εκτιμούν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν την προανακριτική διαδικασία έχουν διαπιστώσει ο άντρας αυτός δεν είχε απασχολήσει για κάτι ιδιαίτερο τις ελληνικές αρχές, ωστόσο ήταν γνώριμος στις αλβανικές αρχές και μάλιστα φέρεται η αλβανική μαφία να τον αναζητούσε τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, καθώς φαίνεται να συμμετείχε σε δολοφονική επίθεση όπου είχε συμβεί το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ,  φαίνεται ότι ο 32χρονος ήταν ενεργό μέλος της μαφίας στην γειτονική χώρα, τον αναζήτησαν, τον εντόπισαν στην Ελλάδα και εν τέλει τον σκότωσαν.

Ακαριαίος ο θάνατος του 32χρονου

Ο 32χρονος πέθανε ακαριαία ενώ η 37χρονος συνοδηγός τραυματίστηκε ελαφρά το παιδί μάλιστα έπαιζε εκείνη την ώρα στο πάρκο και είδε το περιστατικό έτρεξε προς το σημείο και όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» το πρωί της Παρασκευής 10/5 φώναζε «βοήθεια, ο μπαμπάς μου».

Η γυναίκα, του θύματος αμέσως μετά την επίθεση βγήκε από το το όχημα φωνάζοντας  «τον φάγανε, τον φάγανε», ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες είχε πάνω της το αίμα του 32χρονου συζύγου της.

«Σαρώνει» την  περιοχή η ΕΛ.ΑΣ.

Την υπόθεση της δολοφονίας έχει αναλάβει έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι στη πρώτη φάση των ερευνών «σαρώνουν» τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, με σκοπό να διακρίνουν το δρομολόγιο της μοτοσικλέτας των δραστών.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών κάνουν λόγο για έμπειρους εκτελεστές οι οποίοι ίσως εισήλθαν στη χώρα μόνο με αυτό το σκοπό και με ένα πιστόλι κατάφεραν να αφαιρέσουν τη ζωή του θύματος με ακρίβεια σε ένα σχετικά πολυσύχναστο σημείο.