Γένοβα – κατάρρευση οδογέφυρας : 4 Γάλλοι μεταξύ των 39 νεκρών

Στους 39 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από την κατάρρευση της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A 10 της Γένοβας χθες, Τρίτη.

Στους 39 ανέρχονται οι νεκροί σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από την κατάρρευση της γέφυρας στον αυτοκινητόδρομο A 10 της Γένοβας χθες, Τρίτη.

Με την ταυτοποίηση των θυμάτων να μην έχει ολοκληρωθεί και τον αριθμό των αγνοούμενων να παραμένει μεγάλος τα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών προσπαθούν να εντοπίσουν αν πολίτες της χώρας τους που βρίσκονταν στη Βόρεια Ιταλία είναι καλά.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται τέσσερις Γάλλοι.

«Παραμένουμε σε επαφή με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να προσδιορίσουμε τυχόν παρουσία και άλλων Γάλλων μεταξύ των θυμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο τελευταίος απολογισμός της καταστροφής ανέρχεται σε 39 νεκρούς, 15 τραυματίες και πολλούς αγνοούμενους, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Στο μεταξύ, οι πυροσβέστες προσπαθούν ακόμη να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες κάτω από τα ερείπια. Ο δε περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάνι Τότι, δήλωσε ότι «υπάρχουν ελπίδες να μπορέσουν να σωθούν οι περισσότεροι τραυματίες» και επιβεβαίωσε ότι «αναζητούνται ακόμη πολλοί αγνοούμενοι, κάτω από τη γέφυρα».

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και πρέπει να αποδοθούν

Για τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπευθύνων για αυτήν την τραγωδία, δεσμεύεται η ιταλική κυβέρνηση, που αποφάσισε την κατεδάφιση της γέφυρας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση τετρακοσίων ανθρώπων από τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται δίπλα και κάτω από την γέφυρα.

Η απόφαση ελήφθη διότι δεν μπορεί να αποκλεισθούν νέες καταρρεύσεις τμημάτων της οδογέφυρας, οι οποίες, αν δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μπορεί να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον τελικό απολογισμό των θυμάτων.

Από την πλευρά της πάντως η εταιρία Atlantia, η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων, απαντά στην ιταλική κυβέρνηση ότι «δεν προκύπτει η γέφυρα αυτή να ήταν επικίνδυνη, και ούτε ότι θα έπρεπε να έχει απαγορευθεί η διέλευση των αυτοκινήτων».

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Τζοβάνι Καστελούτσι, τονίζει ότι «η Atlantis συνεχίζει να κάνει τις πρέπουσες επενδύσεις», με αναφορά στην ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.