Δύο νέες παράνομες ναυλώσεις επαγγελματικών σκαφών με ξένη σημαία, στη Ζέα και στη Μύκονο απέτρεψε το Λιμενικό Σώμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λ.Σ. το βράδυ της Πέμπτης «κατά τη διενέργεια ελέγχου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζέας, διαπιστώθηκε, η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης τουcommercial yacht“BINA”, σημαίας Isle of Man, από την οποία προέκυπτε ότι ο τόπος επιβίβασης και τελικής αποβίβασης των επιβατών, βρισκόταν στην ελληνική επικράτεια, χωρίς όμως το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.»
Όπως διαπιστώθηκε το σκάφος είχε εκναυλωθεί έναντι 196.000 ευρώ, από δέκα αλλοδαπούς, για το χρονικό διάστημα από 05/06/17 έως 17/06/17. Δύο από τους ναυλωτές επιβιβάστηκαν στην Κέρκυρα και οι υπόλοιποι οκτώ στην Κόρινθο. Ο ναύλος προέβλεπε ενδιάμεσες προσεγγίσεις τα λιμάνια της Ζέας και της Ύδρας, με τελικό προορισμό αποβίβασης όλων των επιβατών, τη Μύκονο.
Το Ε΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά επέβαλε τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας και του υπεύθυνου ναυτικού πράκτορα, ενώ υποβλήθηκε και μήνυση στον πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ. για παράνομη άσκηση επαγγέλματος
Επίσης στη Μύκονο ύστερα από έλεγχο που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης από λιμενικούς στο σκάφος «DULCINEA» σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε αγκυροβολήσει στον όρμο «Όρνος» Μυκόνου, διαπιστώθηκε η εκτέλεση σύμβασης ναύλωσης, ενώ το πλοίο δεν είχε την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.
Η θαλαμηγός είχε πλήρωμα τέσσερις αλλοδαπούς και είχε ναυλωθεί από οκτώ αλλοδαπούς, έναντι του χρηματικού ποσού των 4.103,08 ευρώ για το χρονικό διάστημα από 04/06/17 έως 09/06/17.
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ επίσης υποβλήθηκε μήνυση στον πλοίαρχο του εν λόγω σκάφους για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ.
