Eurovision: Δεν θα συμμετάσχει η Ρωσία, ούτε θα μεταδώσει τον διαγωνισμό

Μετά την απόφαση του Κιέβου να μην επιτρέψει στην εκπρόσωπο της Ρωσίας, Γιούλια Σαμοΐλοβα να συμμετάσχει στη Eurovision, η Ρωσία αποφάσισε να μην μεταδώσει τον διαγωνισμό. «Το "Πρώτο Κανάλι" δεν θεωρεί ότι είναι δυνατόν να μεταδώσει τον Διαγωνισμό Eurovision-2017 ούτε εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει κάποια άλλη υποψήφια στην θέση της Σαμοΐλοβα» αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Μετά την απόφαση του Κιέβου να μην επιτρέψει στην εκπρόσωπο της Ρωσίας, Γιούλια Σαμοΐλοβα να συμμετάσχει στη Eurovision, η Ρωσία αποφάσισε να μην μεταδώσει τον διαγωνισμό.

«Το «Πρώτο Κανάλι» δεν θεωρεί ότι είναι δυνατόν να μεταδώσει τον Διαγωνισμό Eurovision-2017 ούτε εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει κάποια άλλη υποψήφια στην θέση της Σαμοΐλοβα» αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Ο νέος «πόλεμος» Ουκρανίας-Ρωσίας μεταφέρθηκε φέτος στη σκηνή της Eurovision. H Ουκρανία, η χώρα που φιλοξενεί φέτος τον διαγωνισμό απαγόρευσε την είσοδο στην εκπρόσωπο της Ρωσίας, την 28χρονη Γιούλια Σαμοΐλοβα, η οποία είχε επισκεφθεί την Κριμαία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.

Η EBU καταδίκασε τη στάση της Ουκρανίας, κατηγορώντας την πως υπονομεύει τον μη πολιτικό χαρακτήρα του διαγωνισμού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.