Ριζότο κολοκύθας με πλιγούρι

Υλικά: για 3 μερίδες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 300γρ κολοκύθα σε κύβους 2 φλ. καφέ ρύζι καρολίνα 2 φλ. καφέ πλιγούρι 2 φλ.καφέ λευκό κρασί αλάτι πιπέρι 2 κ.σ. Flora με βούτυρο παρμεζάνα τριμμένη Εκτέλεση: 1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την κολοκύθα. 2. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το κρασί , περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. 3. […]

ΤΟ ΒΗΜΑ
Υλικά: για 3 μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300γρ κολοκύθα σε κύβους
2 φλ. καφέ ρύζι καρολίνα
2 φλ. καφέ πλιγούρι
2 φλ.καφέ λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. Flora με βούτυρο
παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την κολοκύθα.
2. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το κρασί , περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
3. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά εκτός το βούτυρο.
4. Βάζουμε λίγο νερό να βράσει , μόλις αποροφηθεί ρίζχνουμε ακόμη λίγο νερό. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι αλλά να μην παραβράσει.
5. Κατεβάζουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο και είναι έτοιμο.
Τρώγεται ευχάριστα με ψάρι.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog To μυαλό στο φαγητό!

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version