Μανιταρόσουπα

Θα χρειαστούμε: 50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια (ποικιλία του δάσους, όχι πλευρώτους) 2 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες &τεμαχισμένες 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 μεσαία κρεμμύδια 2 κουταλιές Flora με Βούτυρο λίγο αλάτι μπόλικο πιπέρι θυμάρι και φρέσκομαϊντανό (προκύπτουν 2 μερίδες) Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε τα μανιτάρια, τις πατάτες, τα καρότα και τα […]

Μανιταρόσουπα

Θα χρειαστούμε:

50 γρ αποξηραμένα μανιτάρια (ποικιλία του δάσους, όχι πλευρώτους)

2 μεσαίες πατάτες καθαρισμένες &τεμαχισμένες

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 μεσαία κρεμμύδια

2 κουταλιές Flora με Βούτυρο

λίγο αλάτι

μπόλικο πιπέρι

θυμάρι και φρέσκομαϊντανό

(προκύπτουν 2 μερίδες)

Σε μία κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε τα μανιτάρια, τις πατάτες, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Γεμίζουμε με αρκετό νερό και βράζουμε τόσο όσο χρειάζεται να μαλακώσουν πολύ καλά τα υλικά μας.
Στην συνέχεια περνάμε το μείγμα από τον μύλο λαχανικών (ή αλέθουμε σε μούλτι) με σκοπό να δημιουργήσουμε μία βελουτέ υφή. Μεταφέρουμε ξανά για λίγο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας το flora και τα αρωματικά μας. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog Νεανικόν.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version