Ανταλλαγή πυροβολισμών μετά από απόπειρα ληστείας στα Πετράλωνα

Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή των Πετραλώνων, στη διάρκεια καταδίωξης δύο ατόμων που επιχείρησαν ληστεία. Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου.

Ανταλλαγή πυροβολισμών μετά από απόπειρα ληστείας στα Πετράλωνα

Απόπειρα ληστείας με ανταλλαγή πυροβολισμών και συλλήψεις δύο εκ των δραστών έγινε λίγο μετά τις 07.00 τη Δευτέρα σε σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα.

Αρχικά τρία άτομα μπήκαν στο σούπερ – μαρκετ που βρίσκεται στην οδό Τρώων 38, από την πόρτα τροφοδοσίας του καταστήματος με στόχο να κατευθυνθούν προς το γραφείο που ήταν οι εισπράξεις του Σαββάτου, μια ημέρα που το κατάστημα έχει αυξημένη κίνηση.

Ωστόσο όταν τους αντιλήφθηκε ένας από τους υπαλλήλους πάτησε το κουμπί του συναγερμού και ενημερώθηκε η Άμεση Δράση.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα περιπολικά. Στη θέα των αστυνομικών οι δράστες απείλησαν τους υπαλλήλους. Παράλληλα στο χώρο «εγκλωβίστηκε» και εργαζόμενος παρακείμενου καταστήματος που κάθε πρωί πηγαίνει καφέ στους υπαλλήλους. Όπως ανέφερε τρομοκρατήθηκε και ζητούσε από τους κακοποιούς να μην τους κάνει κακό.

Στη συνέχεια οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα και πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν άμεσα τον έναν από τους κακοποιούς ο οποίος προσπάθησε να ξεφύγει μπαίνοντας σε σπίτια ενώ λίγη ώρα αργότερα πέρασαν χειροπέδες και στον δεύτερο ο οποίος αρχικά δήλωσε ως «θύμα τροχαίου ατυχήματος» αρκετά μέτρα μακρύτερα από τη περιοχή που έγινε η απόπειρα ληστείας.

Ο δράστης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει τραύμα από πυροβόλο όπλο στον γλουτό, που πιθανότατα προήλθε από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Και οι δύο συλληφθέντες είναι ελληνικής καταγωγής και σεσημασμένοι κακοποιοί με συλλήψεις στο παρελθόν για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών. Μάλιστα ο ένας είχε συλληφθεί πρόσφατα, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.