Χάρηκα όταν ανακάλυψα στο αγαπημένο μου κρεοπωλείο τυροκομικά του Θεόφιλου Καραγιάννη από την Αρναία της ορεινής Χαλκιδικής. Προσωπικά προτιμώ το λευκό κατσικίσιο τυρί, καμωμένο από 100% κατσικίσιο γάλα, αυτό που ο Θεόφιλος ονομάζει «χωριάτικο» και φτιάχνει στην τσαντίλα με τον παραδοσιακό τρόπο. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Περισσότερη χειρωνακτική εργασία για εκείνους, αλλά ένα γνήσιο, σκληρό, λευκό τυρί με συμπαγή υφή και πλούσια γεύση για εμάς. Στην επισκέψιμη μονάδα τυροκομικών Καραγιάννη παράγονται μόνο λευκά τυριά, φέτα και γιαούρτι, προϊόντα που στη Θεσσαλονίκη μπορούμε να βρούμε αποκλειστικά σε μικρά, επιλεγμένα καταστήματα. {{{ moto }}}
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.
