Περισσότεροι από 250 εκθέτες και Hosted Buyers από πολλές χώρες θα συμμετέχουν στην διεθνή έκθεση τουρισμού «Greek Tourism Expo», την οποία θα εγκαινιάσει η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ., παρουσία των υπουργών Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κώστα Σκρέκα, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα και του Γ.Γ. του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιου Λιάσκου.
Η διεθνής έκθεση (www.greektourismexpo.gr) πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και φιλοδοξεί να προβάλλει δυναμικά όλα τα είδη κλασσικού και εναλλακτικού τουρισμού, τα οποία προσφέρει η χώρα, με στόχο την κυρίως τη προσέλκυση αγοραστών από το εξωτερικό, προσφέροντας μια νέα πλατφόρμα επικοινωνίας και ενημέρωσηςγια τη δημιουργία σημαντικών εμπορικών συνεργασιών.
Ειδικά για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό, οι διοργανωτές της έκθεσης για την προσέλκυση διεθνών buyers, τουριστικών γραφείων και άλλων επαγγελματιών, θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα «MEETTHEGREEKS –Γνωρίστε τους Ελληνες»το οποίο θα πλαισιωθεί, εκτός των άλλων προγραμμάτων, με εκδηλώσεις προβολής διαφόρων τοπικών τουριστικών περιοχών και προϊόντων τους, με την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και διαμονής σε πολλούς και σημαντικούς από τους επαγγελματίες επισκέπτες του εξωτερικού και με προγραμματισμένες και άρτια οργανωμένες επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β των επισκεπτών με τους εκθέτες.
Η έκθεση περιλαμβάνει σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που εστιάζουν σε επιμέρους θέματα τουρισμού:
∙ΣΕΤΕ Εκδήλωση «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Ανάπτυξη-Απασχόληση, εμπόδια & απειλές»
∙ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Εκδήλωση: «Θαλάσσιος Τουρισμός & Κρουαζιέρα»
∙ΕΒΕΑ – 1η Συνάντηση Επιμελητηρίων για τον τουρισμό Εκδήλωση: «Εμπορικά Επιμελητήρια: Πρωτοβουλίες και καινοτόμες δράσεις ανάδειξης της Ελλάδας ως διακεκριμένου τουριστικού προορισμού. Καλές πρακτικές διμερών επιμελητηρίων στον τομέα του τουρισμού»
∙Digi.Travel – 2ο Συνέδριο Ηλεκτρονικού Τουρισμού
∙EΥCLUB CONFERENCE με θέμα : “Health without borders”
Στην έκθεση έχουν προσκληθεί κορυφαίοι εκπρόσωποι φορέων τουρισμού και επιχειρήσεων όπως οι πρόεδροι ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης, ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ΕΒΕΠ κ. Βασίλης Κορκίδης, ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Αδρεάδης, ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, ΠΟΞ κ. Γιάννης Ρέτσος, Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑ-Α) κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων & Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κόντες, ΗΑΤΤΑ κ. Λύσανδρος Τσιλίδης , ΣΕΕΔΔΕ κ. Κώστας Μπρεντάνος, Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, κ. α.
