Μία σταγόνα από το πράσινο-χρυσό μπουκάλι της συλλεκτικής σαμπάνιας Dom Perignon Charles and Diana αξίας 2.576 ευρώ έπεσε πάνω στο τραπεζάκι. Ο μπάτλερ Μαρτσέλο ντι Φατόλιο, ένας νεαρός καλογυμνασμένος ξεπεσμένος αριστοκράτης δεν έχασε την ψυχραιμία του. Εσπευσε να σκουπίσει με τη λινή πετσέτα της σειράς dinner wear του Oscar de la Renta τις πολύτιμες σταγόνες. Ρούφηξα μια γουλιά του χρυσόξανθου καμπανίτη ο οποίος ανακηρύχθηκε το 1981 ο επίσημος και πλέον αγαπημένος για τους γάμους του πρίγκιπα Καρόλου με τη Lady Diana Spencer. Τo πανάκριβο μπαούλο του οίκου Louis Vuitton είχε επιλεγεί από τους ιταλούς οικοδεσπότες του υπερπολυτελούς yacht «Framura 3» σαν coffee table. Σκέφθηκα ότι οι ωραίοι αμφιτρύωνες του δείπνου στο σαλόνι και τις βεράντες της θαλαμηγού, με θέα το λιμάνι της Σκιάθου, δεν θα μπορούσαν παρά να επιλέξουν σαμπάνια η οποία ανήκει στον περιορισμένο αριθμό του τρύγου Brut. Ο Σίλβιο και η Φερνάντα είναι billionaires, λάτρεις της καλής ζωής, μέλη του διεθνούς τζετ σετ και συχνοί βέβαια «θαμώνες» σε private parties και trendy clubs. Ανήκουν όμως και οι δύο σε παλιά, αριστοκρατική οικογένεια της Ιταλίας. Η φιλεύσπλαχνη Φερνάντα μάλιστα πρόσφερε δουλειά στον πρώην εραστή της Μαρτσέλο όταν εκείνος έχασε όλα τα χρήματά του στη ρουλέτα. Oh, poor, poor Μαρτσέλο! Αγγιξα με τις άκρες των δαχτύλων μου το δέρμα της πιο iconic αποσκευής όλων των εποχών. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής με πληροφορεί ότι το αστραφτερό κύπελλο του Μουντιάλ, το οποίο τελικά δεν θα απονείμει στον νικητή το top model Ζιζέλ, βρίσκεται «κρυμμένο» σε μπαούλο του θρυλικού γαλλικού οίκου.
Η Σαμ, η βραχονησίδα, οι νεαροί γόνοι
Ενα πονηρό χαμόγελο ζωγραφίζεται στα χείλη μου. Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνδρες θα προτιμούσαν την απονομή να κάνει το super sexy μοντέλο Σαμ Κουκ. Η ξανθιά σύντροφος του αμυντικού της Manchester United Κρις Σμόλιγνκ διαθέτει το καλύτερο μπούστο του πλανήτη. Περνάμε στη βεράντα. Στα τραπέζια με τα μπλε-λευκά πορσελάνινα σερβίτσια του Oscar το προσωπικό σερβίρει λαβράκι με πουρέ από φασόλια, καλαμάρι, γαρίδες και σάλτσα από πετρόψαρα. Κάποιοι από τους καλεσμένους λένε ότι το μεσημέρι στο πολυσύχναστο «Ψαράδικο» της Σκιάθου συνάντησαν τον Κερτ Ράσελ και την Γκόλντι Χόουν. Το ζευγάρι, το οποίο επισκέπτεται τη «βασίλισσα των Σποράδων» κάθε καλοκαίρι, έμοιαζε γερασμένο και ταλαιπωρημένο. Θυμάμαι ότι πέρυσι τους συνάντησα και εγώ στην παραλία Μπανάνα. Φορούσαν φθαρμένα σορτσάκια και σαγιονάρες… πλυσταριού.
Γυρίζω το κεφάλι μου στην απέναντι πλευρά. Η βραχονησίδα μοιάζει τόσο έρημη. Σκοτεινή, μακριά από τις δυνατές μουσικές των DJs, τους νεαρούς γόνους γνωστών οικογενειών και τους εκτυφλωτικούς προβολείς να βάφουν φούξια και ασημένια τα νερά της θάλασσας. Μαθαίνω ότι η συγκεκριμένη, δημοφιλής τελικά βραχονησίς θα «κλειστεί» και πάλι αποκλειστικά για big party μέσα στον Αύγουστο. Κάτι ανάλογο είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια, όταν εκεί διοργάνωσαν εντυπωσιακό ολονύχτιο gathering τα παιδιά του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου…
Yachts, ελικόπτερα, hoverboard και ένας… γάμος
Το «Framura 3», κατασκευασμένο μόλις έναν χρόνο πριν στα περίφημα ιταλικά ναυπηγεία Cantieri Navali Codecasa με την υπογραφή στο design του διάσημου Αντρέ Μπατσιγκαλούπο, κλέβει καρδιές στις θάλασσές μας. Ο Σίλβιο και η Φερνάντα παρακολουθούν το επόμενο πρωί μέσα από τα κιάλια τους ένα μεγάλο εντυπωσιακό yacht, ελληνικών συμφερόντων αυτή τη φορά. Πρόκειται για την ολοκαίνουργια νεοφερμένη θαλαμηγό του Μπάμπου Οικονομίδη. Ο κ. Δελμούζος-Κασσανδρής, λάτρης των ευφάνταστων, επικίνδυνων σπορ και των σημαντικών εικαστικών, μιλάει συνέχεια για το extreme, πολύ trendy hoverboard αλλά και για τα υπέροχα γλυπτά του Ρόμπερτ Ιντιάνα. Το super yacht, όλο από αλουμίνιο, έχει ήδη εγκαταλείψει τις Σποράδες. Ο golden heir αναχώρησε για την Αθήνα με ελικόπτερο. Στον «Αστέρα» είχε στηθεί μια πελώρια τέντα για το wedding party του γιου του πρώην τραπεζίτη Νίκου Νανόπουλου, Κωνσταντίνου με τη Δέσποινα Ζύμνη.
Like Πόρτο Φίνο
Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και πολλά νεαρά παιδιά έδωσαν το παρών το βράδυ του Σαββάτου στο γαμήλιο gathering. Με φόντο τη θάλασσα και ένα τεράστιο μπλε ιστιοφόρο. Τα μεγαλύτερα, ωραιότερα και ακριβότερα yachts του κόσμου θα βρίσκονται και αυτό το καλοκαίρι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Επιβάτες τους μεγιστάνες του πλούτου, stars και εστεμμένοι. Η Ελλάδα έχει εισχωρήσει για τα καλά στο εκθαμβωτικό «παιχνίδι» των VIPs. Συναγωνίζεται πλέον επάξια τη Σαρδηνία, το Πόρτο Φίνο, την Αντίμπ και τα glamorous spots στα τουρκικά παράλια.
Λιβανέζοι μεγιστάνες και το private dinner του Dakis
Η σκέψη μου πετάει στην Αθήνα. Λιβανέζοι billionaires τα «έσπασαν» κυριολεκτικά στην ελληνική πρωτεύουσα. Λίγες βραδιές πριν. Σε ένα wedding κάλεσμα το οποίο κράτησε… τρεις ολόκληρες νύχτες. Οι Lebanese ξεκίνησαν από το «Matsuhisha Athens» στη Βουλιαγμένη και ύστερα από ολονύχτιες διαδρομές κατέληξαν στο «Island» της Βάρκιζας. Απίστευτα ποσά ξοδεύθηκαν στα parties με «πρωταγωνιστές» μέλη της οικογένειας Σαλάμ και άλλους πάμπλουτους Λιβανέζους. Μυθικά, κοτρωνοειδή κοσμήματα μεταφέρονταν με βαλίτσες από γιγαντόσωμους bodyguards, γυναίκες πραγματικές καλλονές φορούσαν Haute Couture, πέντε διαφορετικές μπάντες έπαιξαν μουσικές.
Το σκηνικό αλλάζει. Μεταφερόμαστε στα βόρεια προάστια. Ο διεθνούς φήμης κολεξιονέρ Δάκης Ιωάννου παρέθεσε private dinner στο σπίτι του στη Φιλοθέη. Δύο 24ωρα πριν από τη σημαντική έκθεση Pawel Althamer: The secret of the Phaistos Disc. Στα Σφαγεία της Υδρας.
Η Mehriban επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα
Η Mehriban Aliyeva πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψής της στην Αθήνα με τη στενή της φίλη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Οι δύο κυρίες είναι άλλωστε πρέσβειρες Καλής Θελήσεως της UNESCO. Στη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Μουσείο της Ακρόπολης η Mehriban και η Μαριάννα με τη διεθνή φιλανθρωπική δράση συγκέντρωσαν όλα τα flash. Η σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev θα επιστρέψει όπως έμαθα στην Αθήνα στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου. Για μια σημαντική εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα με παγκόσμια ακτινοβολία. Η Mehriban δηλώνει άλλωστε ενθουσιασμένη με τη διεθνή εκστρατεία την οποία αναλαμβάνει το Ιδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Ατέλειωτη λάμψη στη Μύκονο
Οι άραβες, τούρκοι και λιβανέζοι VIPs έχουν ήδη φθάσει στη Μύκονο. Τα χειροποίητα Riva μεταφέρουν συνέχεια κόσμο στο «Nammos». Αρκετοί από τους πάμπλουτους Λιβανέζους οι οποίοι βρίσκονται στο νησί των Ανέμων θα παραμείνουν ως το ερχόμενο weekend. Το party στην εντυπωσιακή έπαυλη του ζεύγους Ριάντ και Ράνα Ζέιν αναμένεται μεγαλειώδες. Μαθαίνω ότι ο μαύρος μυώδης star της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Seal θα καταφθάσει και πάλι για να τραγουδήσει στη Mykonos. Εναντι ενός αστρονομικού ποσού. Οι διάσημοι ιταλοί designers D-Squared, οι δημοφιλέστατοι στην Ελλάδα Ντιν και Νταν, ύστερα από ατέλειωτα καλοκαίρια και τρελούς χορούς οn the beach ετοιμάζονται για το opening της δικής τους exclusive boutique στο κοσμοπολίτικο νησί. Ο επιφανής Greek hair stylist Ilias Zarbalis ανοίγει επίσης σαλόνι κομμωτικής δίπλα στο «Luisa Beach» και στο «Nammos». Η παραλία της Ψαρούς θα γνωρίσει και πάλι μεγάλες στιγμές. Μμμ! Τρελαίνομαι να αντικρίζω άδεια μπουκάλια συλλεκτικής σαμπάνιας πάνω στην άμμο.
Οι άραβες, τούρκοι και λιβανέζοι VIPs έχουν ήδη φθάσει στη Μύκονο. Τα χειροποίητα Riva μεταφέρουν συνέχεια κόσμο στο «Nammos». Αρκετοί από τους πάμπλουτους Λιβανέζους οι οποίοι βρίσκονται στο νησί των Ανέμων θα παραμείνουν ως το ερχόμενο weekend. Το party στην εντυπωσιακή έπαυλη του ζεύγους Ριάντ και Ράνα Ζέιν αναμένεται μεγαλειώδες. Μαθαίνω ότι ο μαύρος μυώδης star της παγκόσμιας μουσικής σκηνής Seal θα καταφθάσει και πάλι για να τραγουδήσει στη Mykonos. Εναντι ενός αστρονομικού ποσού. Οι διάσημοι ιταλοί designers D-Squared, οι δημοφιλέστατοι στην Ελλάδα Ντιν και Νταν, ύστερα από ατέλειωτα καλοκαίρια και τρελούς χορούς οn the beach ετοιμάζονται για το opening της δικής τους exclusive boutique στο κοσμοπολίτικο νησί. Ο επιφανής Greek hair stylist Ilias Zarbalis ανοίγει επίσης σαλόνι κομμωτικής δίπλα στο «Luisa Beach» και στο «Nammos». Η παραλία της Ψαρούς θα γνωρίσει και πάλι μεγάλες στιγμές. Μμμ! Τρελαίνομαι να αντικρίζω άδεια μπουκάλια συλλεκτικής σαμπάνιας πάνω στην άμμο.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
