Το ντέρμπι γέννησε ερωτήματα εν όψει κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ.

Σειρά ερωτημάτων για τις διεργασίες στη λεωφόρο Κατεχάκη εν όψει των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ανακύπτουν μετά την επικριτική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον αρχηγό της Αστυνομίας κ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο για τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας στον πρόσφατο αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (0-3) στο στάδιο Καραϊσκάκη.

Σειρά ερωτημάτων για τις διεργασίες στη λεωφόρο Κατεχάκη εν όψει των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ανακύπτουν μετά την επικριτική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον αρχηγό της Αστυνομίας κ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο για τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας στον πρόσφατο αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (0-3) στο στάδιο Καραϊσκάκη. Αξιωματούχοι μιλούν για «κάθε άλλο παρά τυχαία ανακοίνωση που σχετίζεται με σχέσεις επιχειρηματιών και υπηρεσιακών παραγόντων εντός και εκτός της ΕΛ.ΑΣ. και έχει άγνωστες προεκτάσεις…»
Είναι από τις λίγες, αν όχι η μοναδική περίπτωση στην οποία μια ΠΑΕ στρέφεται εναντίον του επικεφαλής της Αστυνομίας, και μάλιστα από τη στιγμή που υπάρχουν σχέσεις μεταξύ υψηλά ισταμένων και στα δύο μέρη.
Η ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε: «Η ΠΑΕ διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη στάση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παπαγιαννόπουλου, ο οποίος για μία ακόμα φορά φέρθηκε με εμπάθεια σε ένα ζήτημα (όπως τα μέτρα ασφαλείας του παιχνιδιού της Κυριακής) που αφορούσε στον Ολυμπιακό».

Όπως συμπληρώνεται αμέσως μετά στην ίδια ανακοίνωση, «ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. σφύριξε αδιάφορα όταν χρειάστηκε η παρέμβασή του τόσο σε ζητήματα ασφαλείας που αφορούσαν στον πρόεδρο της ομάδας μας και όταν στελέχη του συλλόγου δέχτηκαν δολοφονική επίθεση με σφαίρες στις 28 Δεκεμβρίου του 2013. Η συγκεκριμένη έρευνα μάλιστα της απόπειρα δολοφονίας έχει βαλτώσει».
Τα ερωτήματα
Εκείνο που προκαλεί λοιπόν εντύπωση είναι ότι κορυφαίοι παράγοντες της πειραϊκής ΠΑΕ έχουν πολύχρονες οικογενειακές σχέσεις με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια αλλά και με άλλα στελέχη των ίδιων κύκλων της ΝΔ. Παράλληλα συνεργάτης σε θέματα ασφαλείας των ίδιων μεγαλοπαραγόντων της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε εμφανισθεί πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε «άριστες υπηρεσιακές σχέσεις με τον νυν αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παπαγιαννόπουλο και είχε προτείνει μάλιστα την προώθησή του στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ.».
Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ.έλεγαν ότι «από τον συνδυασμό αυτών των δεδομένων μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η ανακοίνωση του Ολυμπιακού με στόχευση στο πρόσωπο του αρχηγού και μόνο να είναι δείγμα ότι ο κ. Παπαγιαννόπουλος δεν έχει πλέον την υποστήριξη του υπουργού κ. Δένδια. Και αυτό ίσως έχει μεγάλη σημασία στις επερχόμενες κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ.».
«Πίεση της στιγμής»
Όμως αργά το βράδυ άλλοι αξιωματούχοι που εμφανίζονται να γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης υποστήριζαν ότι «οι σχέσεις του κ. Δενδια και του κ. Παπαγιαννόπουλου παραμένουν καλές. Οι σχετικές αναφορές των ανθρώπων της πειραϊκής ομάδας είχαν να κάνουν με μία τηλεφωνική επαφή που είχε ο κ. Παπαγιαννόπουλος με αξιωματικό του Πειραιά, στον οποίο του συνέστησε να λάβει πλήρη μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια του αγώνα και να μην υποκύψει στις πιέσεις οποιουδήποτε υπευθύνου από τις δύο ομάδες. Αυτό φαίνεται ότι μεταφέρθηκε σε ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Η ανακοίνωση ήταν αποτέλεσμα της πίεσης της στιγμής…»
Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημείωναν επίσης ότι για την υπόθεση της αναφερόμενης επίθεσης σε αθλητικό παράγοντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός (είναι και ιδιοκτήτης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων) τον Δεκέμβριο 2013 στον Άλιμο «τα στοιχεία είναι συγκεχυμένα, δεν έχει βρεθεί το κίνητρο των αναφερόμενων δραστών και υπάρχουν πολλά θολά σημεία στην επίθεση. Το βίντεο μάς έχει γεννήσει πολλά ερωτηματικά. Δεν είναι ξεκάθαρο πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα σε αυτήν την ενέργεια και ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα…»
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk