«Είμαι ο μεγαλύτερος φαν του πρωθυπουργού σας» είπε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επίτροπος για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, κυρία
Νέιλι Κρους, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα ζητώντας την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για το τηλεπικοινωνιακό πακέτο που φέρνει στο Συμβούλιο.
«Ποτέ δεν είχα τέτοια εμπειρία εννέα χρόνια που βρίσκομαι στην Επιτροπή» τόνισε μιλώντας για τον κ. Σαμαρά και την ομάδα του. Οπως σημείωσε, εντυπωσιάστηκε από το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς λαμβάνει δράση επί τόπου
. «Μόλις λέγαμε κάτι, αμέσως σήκωνε το τηλέφωνο» τόνισε.
«Εχω το κινητό του και αυτός το δικό μου» σημείωσε το ιστορικό στέλεχος του φιλελευθέρου ολλανδικού Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι
«δεν θα αφήσω όμως ποτέ το κόμμα μου για το δικό του».
«Κλαδική» χρυσαυγιτών στη φυλακή Σε διπλανά κελιά με τους κκ. Ν. Μιχαλολιάκο, Χρ. Παππά και Ι. Λαγό (αλλά και με τον κατηγορούμενο για μίζες πολλών εκατ. ευρώ κ. Αντ. Κάντα) εγκαταστάθηκαν οι δύο νέοι ένοικοι των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, βουλευτές της Χρυσής Αυγής κκ. Γ. Γερμενής (γνωστότερος ως «Καιάδας») και Π. Ηλιόπουλος, γνωστότερος ως «υπαρχηγός του υπαρχηγού» κ. Κασιδιάρη. Ο τρίτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Στ. Μπούκουρας, που την ώρα της ανάκρισης επιχειρούσε να ξεφύγει από τις ευθύνες λέγοντας ότι δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή, προφυλακίστηκε στις φυλακές Ναυπλίου, κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Ετσι ο «αρχηγός» του μορφώματος μπορεί πλέον εύκολα να συγκαλέσει μίνι Κοινοβουλευτική Ομάδα στον Κορυδαλλό, με τη συμμετοχή τουλάχιστον έξι (από τους 17 που διαθέτει) βουλευτών. Τους πέντε προφυλακισμένους και βεβαίως την κυρία Ελένη Ζαρούλια (γνωστή και ως Λοχίας Σουλτς), η οποία ως σύζυγός του μπορεί να τον επισκέπτεται συχνά. Οι δύο βουλευτές μόλις μπήκαν στα κελιά τους ζήτησαν ένα και μόνον πράγμα: τηλεόραση για να μπορούν, όπως είπαν, να βλέπουν ειδήσεις.
nnn
Και ο (πολύς) κ. Ηλ. Κασιδιάρης θα πείτε; Οι πληροφορίες επιμένουν ότι οι σχέσεις του με τον κ. Μιχαλολιάκο δεν ήταν όπως ήταν πριν από την προφυλάκιση του «αρχηγού». Εχουν ψυχρανθεί. Ο κ. Μιχαλολιάκος θέλει περισσότερη δράση (δηλαδή διαμαρτυρίες, πορείες κτλ.), πράγμα που δεν γίνεται. Προχθές έξω από τον Αρειο Πάγο μπόρεσε να συγκεντρώσει (παρά την κινητοποίηση που έκανε) μόνο μερικές δεκάδες άτομα, τα περισσότερα των οποίων ήταν συγγενείς των προφυλακισμένων. Αφήστε που δεν του επιτρέπουν να συναντήσει τους έγκλειστους στη φυλακή. Του λένε ότι δεν είναι συγγενής πρώτου βαθμού και τους υπευθύνους των φυλακών τους αφήνουν παγερά αδιάφορους οι συνεχείς επισημάνσεις του ότι είναι βουλευτής.
Ενοικιάζονται βραχιολάκια Και μια και ο λόγος για φυλακές, σας ενημερώνω ότι την Κυριακή έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία όμως δεν ανακοινώθηκε. Μία από τις προτάσεις που έπεσε, όπως έμαθα, ήταν να… ανοίξει κανένα στρατόπεδο για να δεχθεί προφυλακισμένους. Τι γνωρίζουν αλήθεια; Με τόσα που γίνονται, εξοπλιστικά, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, χρυσαυγίτες κτλ. αυξήθηκαν οι κρατούμενοι. Επίσης δόθηκαν οδηγίες ώστε να εφαρμοστεί ταχύτατα το μέτρο με τα βραχιολάκια ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στις φυλακές. Εμαθα μάλιστα ότι τα βραχιολάκια αυτά θα… ενοικιάζονται προς 25 ευρώ την ημέρα σε όσους θελήσουν να τα χρησιμοποιήσουν για να έχουν εξόδους.
Καμίνης εναντίον Μιχελάκη Την πρώτη φορά εξήγγειλε από την τηλεόραση (ουσιαστική) αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές εκλογές με ξεχωριστά ψηφοδέλτια υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων. Μόλις προχθές εξήγγειλε (πάλι από τηλεοράσεως) ότι οι δημοτικές εκλογές (α’ γύρος) θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου του 2014. Ολα αυτά τα έκανε ο υπουργός Εσωτερικών κ.
Ι. Μιχελάκης. Δεν γνωρίζω με ποιον συνεννοείται ο κ. Μιχελάκης. Εκείνο που ξέρω είναι ότι θεωρεί πως βρίσκεται εντός του νόμου η 18η Μαΐου, πλην όμως αντέδρασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ.
Γ. Καμίνης. Απλώς υπενθύμισε στον υπουργό ότι
«ο νόμος ορίζει ότι οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
Ποιοι δεν χρωστούν στην Εφορία Το γνωρίζατε ότι τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, ΠαΣοΚ και ΝΔ, δεν χρωστούν τίποτα στην Εφορία; Μπορεί να είναι καταχρεωμένα αλλά στην Εφορία δεν χρωστούν, όπως βεβαίωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης: «Δεν προκύπτουν βεβαιωμένες οφειλές στις ΔΟΥ για το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ» απάντησε σε σχετική ερώτηση 11 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Οικονομικών.
Τα offsets και η πολυκατοικία
«Ολα τα χρωστούμενα αντισταθμιστικά οφέλη από τις κατασκευάστριες εταιρείες να μετατραπούν σε ανταλλακτικά». Αυτό είναι το αίτημα της στρατιωτικής ηγεσίας το οποίο ήδη μεταβιβάστηκε από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας στο υπουργείο Οικονομικών. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι με τις παρελθούσες αγορές οπλικών συστημάτων (και όταν ίσχυε το θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων –offsets) υπάρχουν αντισταθμιστικά οφέλη αξίας 500 εκατ. ευρώ, που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί από τις διάφορες εταιρείες που ανέλαβαν την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Ο κ.
Ευ. Βενιζέλος όταν ήταν υπουργός Αμυνας είχε καταργήσει τα αντισταθμιστικά οφέλη. Με την ευκαιρία, σας πληροφορώ, όπως μου είπαν επισήμως από το υπουργείο Αμυνας, ότι ξένη εταιρεία κτίζει στον Εβρο… μία ολόκληρη πολυκατοικία με 23 διαμερίσματα ως offset από αγορά οπλικού συστήματος για να χρησιμοποιηθούν ως προσωρινή κατοικία των μελών πληρωμάτων αρμάτων μάχης.
Νταβρής: Ήμουν σε αποστολή του ΟΗΕ
Με μία δήλωση έκπληξη υποδέχθηκε τη διαγραφή του από το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο κ. Γιώργος Νταβρής: «Δεν ήμουν αδικαιολογήτως απών από το κόμμα. Ήμουν σε επίσημη αποστολή της Βουλής στην έδρα του ΟΗΕ, που διοργανώνει ημερήσιες διακοπές στις Άλπεις». Ως γνωστόν ο κ. Νταυρής διεγράφη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένο επειδή απουσίαζε αδικαιολογήτως από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και θυμήθηκε βεβαίως ο διαγραφείς βουλευτής, τι τους είπε ο κ. Καμμένος προτού αναχωρήσει τα Χριστούγεννα για το εξωτερικό, ότι «πάω σε αποστολή του ΟΗΕ» και βρέθηκε στις γαλλικές Άλπεις.
***
Ποιος νομίζετε ότι ειδοποίησε τον κ. Νταβρή για τη διαγραφή του; Ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, ο οποίος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι «ο πρόεδρος σε διέγραψε». Ο κ. Νταβρής ούτε καν ρώτησε τον λόγο, απλώς απάντησε μ΄ένα «ευχαριστώ πολύ» και έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ρώτησα πάντως εάν σκοπεύει να ενταχθεί η να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Και ξέρετε τι μου απάντησε: «Είμαι και θα παραμείνω αμετανόητα ανεξάρτητος». Έτσι η…Κοινοβουλευτική Ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών έφθασε αισίως τους 15. Και όπως λέει και ο κ. Α. Λοβέρδος, «θα μιλούμε στη Βουλή πριν από το ΚΚΕ».
HeliosPlus