6 μήνες υπολογισμών απαιτήθηκαν για να δημιουργηθεί το μοντέλο συμπεριφοράς ενός ρούχου πάνω στο ανθρώπινο σώμα.
4.554 ώρες υπολογισμού απαιτήθηκαν από τον κεντρικό επεξεργαστή του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, όπου δημιουργήθηκε το μοντέλο.
33 gigabytes δεδομένων δημιουργήθηκαν προκειμένου να αποδίδεται πιστά η αλληλεπίδραση του ρούχου με τον κάτοχό του.
Αθλητισμός για καλές επιδόσεις στη μάθηση
Οι λόγοι για τους οποίους τα παιδιά πρέπει να αθλούνται είναι πολλοί και έχουν να κάνουν κυρίως με την καλή υγεία τους. Προσφάτως όμως αμερικανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι διεπίστωσαν ότι η άσκηση γυμνάζει και το πνεύμα (επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα και τους αρχαίους προγόνους μας). Οι ερευνητές εργάστηκαν με δύο ομάδες παιδιών: αυτά που ανήκαν στο κορυφαίο 33% και αυτά που ανήκαν στο τελευταίο 33% της τάξης τους από πλευράς επιδόσεων στην αεροβική γυμναστική. Από τα παιδιά ζητήθηκε αρχικά να αποστηθίσουν ονόματα πάνω σε έναν φανταστικό χάρτη. Η εξέταση των παιδιών, τόσο κατά την ώρα της αποστήθισης όσο και μετά το πέρας της μελέτης, έδειξε ότι η ομάδα των καλών αθλητικών επιδόσεων ήταν εξίσου καλή στο να θυμάται τα νέα ονόματα. Οι αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση «PlosOne», επισημαίνουν ότι η γυμναστική είναι ένα μάθημα που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα σχολεία.
ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Αλλάζει το φλιτζάνι τη γεύση του καφέ;

Αν μπορούσαμε να μετρήσουμε τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του καφέ, της σοκολάτας ή του τσαγιού, θα βλέπαμε ότι δεν έχουν αλλάξει από τη χρήση μιας ομορφότερης ή επισημότερης κούπας. Υπάρχει όμως κάτι που αλλάζει και αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό: αλλάζει η δική μας αντίληψη για τη γεύση του φαγητού ή ποτού που πρόκειται να γευθούμε ανάλογα με το σκεύος και τη διαδικασία που ακολουθούμε λίγο πριν. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη αμερικανών ψυχολόγων του Πανεπιστημίου της Μινεσότα η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Psychological Sciences». Οι ερευνητές προσέφεραν την ίδια σοκολάτα σε εθελοντές, από τους οποίους ζητήθηκε στη συνέχεια να τη βαθμολογήσουν και να πουν πόσο θα πλήρωναν για να την απολαύσουν και πάλι. Οπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η ομάδα των εθελοντών από την οποία απλώς ζητήθηκε να ξετυλίξει και να φάει τη σοκολάτα τής έδωσε μικρότερους βαθμούς και τιμή σε σχέση με την ομάδα που την απόλαυσε σερβιρισμένη με όποιον τρόπο και σε όσο χρόνο επιθυμούσε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ