Η Ικτίνος στον δείκτη MSCI Global Micro Cap

Από την 1η Ιουνίου 2013 και στο πλαίσιο της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών του MSCI, η Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. εισέρχεται στο Διεθνή Δείκτη Αναφοράς MSCI Global Micro Cap Index, καθώς πληροί όλα τα σχετικά κριτήρια αξιολόγησης.
Οι διεθνείς δείκτες μετοχών MSCI θεωρούνται σημείο αναφοράς για τις παγκόσμιες αγορές μετοχών και λειτουργούν ως βάση για πάνω από 500 διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια. Οι δείκτες αυτοί μετρούν τίτλους μετοχών για πάνω από 70 χώρες των ανεπτυγμένων αλλά και των αναδυόμενων αγορών.
Η Ικτίνος ιδρύθηκε το 1974 από τον αρχιτέκτονα – μηχανικό κ. Ευάγγελο Χαϊδά και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2000. Η κύρια δραστηριότητα της είναι η εξόρυξη όγκων μαρμάρου, η κοπή και η επεξεργασία τους, καθώς επίσης και οι εφαρμογές στην αρχιτεκτονική και τη γλυπτική. Διαθέτει τέσσερα ιδιόχρηστα λατομεία στη Βόρεια Ελλάδα, από τα οποία εξάγει τα μάρμαρα Θάσου, Βώλακα, Νέστου και το μοναδικό μάρμαρο »Golden Spider – Χρυσή Αράχνη», το οποίο έχει καταχωρηθεί ως brand name. Επίσης διαθέτει γραφεία στην Αθήνα και στη Δράμα, δύο εργοστάσια κοπής και επεξεργασίας στην Αθήνα, αποθήκες, εκθεσιακούς χώρους και πλήρες δίκτυο πωλήσεων. Τέλος δραστηριοποιείται μέσω θυγατρικών εταιριών και στους τομείς της Αιολικής Ενέργειας, του Real Estate και των Αγροτικών Προϊόντων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk