Δέσμευση Στουρνάρα σε δημάρχους για τη μεταφορά των μαθητών

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή, επιχειρεί να επιλύσει το πρόβλημα της πληρωμής των μεταφορικών των μαθητών το σχολικό έτος 2012-2013 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Τη σχετική απόφαση διαβίβασε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Στουρνάρα, σε δημάρχους της ανατολικής Αττικής, με τους οποίους συναντήθηκε το μεσημέρι. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή, επιχειρεί να επιλύσει το πρόβλημα της πληρωμής των μεταφορικών των μαθητών το σχολικό έτος 2012-2013 ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Τη σχετική απόφαση διαβίβασε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Στουρνάρα, σε δημάρχους της ανατολικής Αττικής, με τους οποίους συναντήθηκε το μεσημέρι. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

Όπως ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αφορά ποσό 140 εκατ. ευρώ για τη χρονιά 2012-2013. Όμως η συνολική ετήσια δαπάνη για όλη την Ελλάδα είναι 180 εκατ. ευρώ και με την έκπτωση (που επιδιώκεται εδώ και καιρό) μειώνεται στα 155 εκατ. ευρώ. Κατά συνέπεια παρουσιάζεται έλλειμμα 15 εκατ. ευρώ.

Επίσης, από πλευράς του υπουργείου δεν υπήρξε καμία δέσμευση όσον αφορά στις περσινές οφειλές προς τις εταιρείες μεταφορών. Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που εκφράστηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με υποχρεωτική έκπτωση 20% στις περσινές οφειλές προς τους μεταφορείς, είναι αυτή εξάλλου που πυροδότησε και την άρνηση των μεταφορέων να συνεχίσουν τη μεταφορά μαθητών φέτος.

Το πρόβλημα είναι πλέον πολύ έντονο σε πολλά μέρη της Ελλάδας και είναι πολύ εντονότερο -όπως σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Π. Φίλιππου- από τη στιγμή που το κλείσιμο σχολείων σε όλη τη χώρα αύξησε τις αποστάσεις για πολλούς μαθητές. «Η κ. Διαμαντοπούλου μας είχε διαβεβαιώσει ότι το πρόβλημα της απόστασης θα καλυφθεί από τους μεταφορείς» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Φιλίππου.

Οι δήμαρχοι θα περιμένουν έως το Σαββατοκύριακο για τις ενέργειες από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών και εάν δεν υπάρξει διέξοδος, όπως σημείωσε ο κ. Φιλίππου, απευθυνόμενος σε δεκάδες συγκεντρωμένους μαθητές, «θα οργανώσουμε μια δεύτερη κινητοποίηση που θα βουλιάξει την Αθήνα. Εάν δεν υπάρξει λύση, την ερχόμενη εβδομάδα να φροντίσετε να είναι εδώ όλοι οι συμμαθητές μας, οι γονείς, οι καθηγητές σας και όλοι οι δημότες».

Παρόντες στη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών ήταν εκπρόσωποι των καθηγητών και των συλλόγων γονέων, ενώ οι μαθητές φώναζαν το σύνθημα «στους δρόμους, στους δρόμους είναι οι μαθητές. Θέλουμε τα πούλμαν και τους καθηγητές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk