Ξεκινούν στις 21 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις

Λήγει την Πέμπτη, 17 Μαΐου, το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, ενώ στις 15 Ιουνίου θα λήξει το διδακτικό έτος στα δημοτικά σχολεία. Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου όμως ξεκινούν, για πρώτη φορά εφέτος σε τεταμένο πολιτικό κλίμα και οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου

Λήγει την Πέμπτη, 17 Μαΐου, το διδακτικό έτος στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, ενώ στις 15 Ιουνίου θα λήξει το διδακτικό έτος στα δημοτικά σχολεία. Την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαΐου όμως ξεκινούν, για πρώτη φορά εφέτος σε τεταμένο πολιτικό κλίμα και οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 5 Ιουνίου.

Οπως έχει ήδη ακόμη ανακοινωθεί, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (Επαγγελματικά Λύκεια Ομάδα Α’) θα αρχίσουν μια ημέρα μετά, την Τρίτη 22 Μαΐου.
Προβληματισμός επικρατεί αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Παιδείας, καθώς στο ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης, θα πρέπει να «μετακινηθούν» ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων. Κι αυτό γιατί στις 17 Ιουνίου, που φέρεται η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών εάν τελικά κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο, θα έχει ολοκληρωθεί μεν ο βασικός κορμός της εξεταστικής διαδικασίας, αλλά την περίοδο εκείνη θα γίνονται οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα των υποψηφίων για την εισαγωγή σε τμήματα και σχολές που απαιτούν την εξέτασήτους. Την ίδια περίοδο όμως έχουν προγραμματιστεί και οι επαναληπτικές εξετάσεις όσων δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στην εξεταστική διαδικασία του Μαΐου, αλλά και εξετάσεις στα επαγγελματικά λύκεια.

Σε αυτή την περίπτωση, πιθανότατα, η ημερομηνία των εξετάσεων που έχουν προγραμματιστεί θα πρέπει να μετατεθεί.

Πάντως, στο υπουργείο Παιδείας εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες για την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμοτήτων που αφορούν τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Μετά την λήξη των μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

– Στα Γυμνάσια. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του γυμνασίου θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.

– Στα γενικά λύκεια (ημερήσια και εσπερινά). Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερησίων γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, θα αρχίσουν την Τρίτη 22 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει για τις προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών γενικών λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας.

– Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα διεξαχθούν από την Τετάρτη 6 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των ημερησίων και εσπερινών γενικών λυκείων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Τρίτη 26 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των ημερησίων γενικών Λυκείων και της Δ΄ τάξης των εσπερινών γενικών Λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 19 Ιουνίου.
Στα επαγγελματικά Λύκεια οι προαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν από 23 Μαΐου έως 19 Ιουνίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk