«Δεν γίνονται ελληνοποιήσεις αλλοδαπών»

Το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας, διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αθρόων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών, προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012


Το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας, διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αθρόων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών, προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει από τις 29 Φεβρουαρίου 2012 και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν ήδη εγγραφεί. Επιπλέον η ιδιότητα του Ελληνα πολίτη, με το παρεπόμενο αυτής δικαίωμα ψήφου, αποκτάται μόνο μετά την ορκωμοσία των προσώπων αυτών και την εγγραφή τους σε δημοτολόγια (και κατ´ επέκταση στους εκλογικούς καταλόγους) και όχι απλώς με τη δημοσιοποίηση της απόφασης πολιτογράφησης.

Η ηγεσία του υπουργείου παραδέχεται ωστόσο ότι οι τρείς αλλαγές πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών κατά το 2011επηρέασαν τη ροή των αποφάσεων για τέτοια ζητήματα. «Ολες οι αποφάσεις πολιτογράφησης που αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα Διαύγεια», τονίζεται στην ανακοίνωση, «εντάσσονται σε πάγια διαδικασία για νόμιμα διαμένοντες αλλοδαπούς και όχι για λαθρομετανάστες».

Οι πολιτογραφήσεις αυτές αφορούσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (γύρω στο 90%) Βορειοηπειρώτες, αιτήματα των οποίων εκκρεμούσαν επί μακρόν στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου. Η πολιτική αυτή αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που έχει ξεκινήσει και τηρείται την τελευταία εξαετία».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk