Σύσκεψη στην αντιπροεδρία για το πολυνομοσχέδιο

Διευρυμένη σύσκεψη υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο βρίσκεται σε εξέλιξη στα γραφεία της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης με θέμα το νομοσχέδιο «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» που θα κατατεθεί εντός της ημέρας στην Βουλή. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος σε τέσσερις συνολικά συνεδριάσεις έως την Πέμπτη το βράδυ.

Το πολυνομοσχέδιο εμπεριέχει διατάξεις για την άμεση συγχώνευση των ΔΕΚΟ και φορέων του Δημοσίου και ρυθμίζει θέματα που αφορούν στις διαδικασίες και στους τρόπους αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχειών του που περιέρχονται στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Με το νομοσχέδιο επιταχύνεται η απελευθέρωση των οδικών μεταφορών αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2012, αίρονται οι τοπικοί περιορισμοί για την σύσταση δικηγορικών εταιρειών, επιτρέπεται στο δικηγόρο ή στη δικηγορική εταιρία η προβολή, δημοσιοποίηση και προώθηση των τομέων της επαγγελματικής δραστηριότητας είτε εντός της Ελλάδας είτε στο εξωτερικό και αίρεται η προϋπόθεση ιθαγένειας για την πρόσβαση στο συμβολαιογραφικό επάγγελμα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως οι οφειλέτες μπορούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους έως και σε 60 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστα ποσά δόσης τα 100 ευρώ ή χωρίς προσαυξήσεις για καταβολή εφάπαξ.

Ακόμη, περιλαμβάνει φορολογικές παρεμβάσεις όπως η μεταφορά των φορολογικά αναγνωρίσιμων ζημιών των κοινωφελών επιχειρήσεων στα επόμενα οικονομικά έτη, αλλαγές στη φορολογική μεταχείριση των μερισμάτων και των κερδών που διανέμουν οι ημεδαπές ανώνυμες εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης και η επιβολή φόρου με συντελεστή 2‰ κατά το δανεισμό εισηγμένων μετοχών όταν αυτός γίνεται εξωχρηματιστηριακά.

Με το πολυνομοσχέδιο τίθεται χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωση των διαδικασιών όσων εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εφεδρείας που οδηγεί σε συνταξιοδότηση και μειώνεται ο χρόνος βαθμολογικής εξέλιξης για όσους δημόσιους υπάλληλους αποκτούν τίτλους σπουδών.

Τέλος, καθίσταται δυνατή η δανειοδότηση ΟΤΑ για την εξόφληση χρεών που έχουν γεννηθεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2011, προβλέπεται ενοποίηση του συστήματος δαπανών για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και θεσπίζεται ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα προμήθειας συστημάτων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk