ΔΝΤ: «Οχι αναδιάρθρωση, πιθανό δεύτερο πρόγραμμα»

Συνέντευξη του John Lipsky, πρώτου αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, φιλοξενεί η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι πάντα πιθανό». Στη συνέντευξη, που πήρε ο δημοσιογράφος Patrick Welter, ο John Lipsky απορρίπτει τα σενάρια για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και δηλώνει ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο για επιπλέον βοήθεια.

Συνέντευξη του John Lipsky, πρώτου αναπληρωτή γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, φιλοξενεί η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Ένα δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι πάντα πιθανό».

Στη συνέντευξη, που πήρε ο δημοσιογράφος Patrick Welter, ο John Lipsky απορρίπτει τα σενάρια για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και δηλώνει ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο για επιπλέον βοήθεια. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην Ελλάδα αναφέρονται τα εξής:

Δημοσιογράφος:

-«Πώς μπορεί να αποφευχθεί μια αναδιάρθρωση της Ελλάδας;»

John Lipsky:

«Έχουμε ένα πρόγραμμα που τρέχει, που δε στηρίζεται σε αναδιάρθρωση. Για να επιτύχει η Ελλάδα και πάλι ανάπτυξη και να αποφύγει τις διάφορες επιπλοκές, απαιτούνται για το δικό της συμφέρον δύσκολες προσαρμογές. Κανείς δεν υποτιμά, πόσο δύσκολη είναι η θέση [της]».

Δημοσιογράφος:

-Στο τέλος του προγράμματος προσαρμογής το 2013 θα πρέπει η Ελλάδα να ξεπληρώσει ένα υψηλό ποσό προς το ΔΝΤ και την ΕΕ. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο πρόγραμμα;

John Lipsky:

«Αυτό είναι πάντα πιθανό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk