Ξενοδοχεία-«μαϊμού» στην Αττική

Σε καταγγελίες για «επιχειρηματίες» που χωρίς να έχουν άδεια λειτουργίας μισθώνουν για δωμάτια ξενοδοχείου χώρους πολυκατοικιών ακόμα και με την ημέρα, με κύρια πρόσβαση στην αγορά του Διαδικτύου, προέβη ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γ. Τσακίρης

Με ξενοδοχεία-«μαϊμού» έχει έρθει αντιμέτωπος ο τουριστικός κόσμος της Αθήνας, πέρα από την κρίση που βιώνει ο προορισμός, καθώς τουλάχιστον τρία είναι τα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα από επιχειρήσεις που λειτουργούν ως «ξενοδοχεία» χωρίς να είναι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) κ. Γ. Τσακίρη, το ΞΕΕ δέχθηκε πρόσφατα καταγγελίες από ξενοδόχους της Αττικής και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμαρουσίου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τη δραστηριότητα επιχειρήσεων που μισθώνουν διαμερίσματα και δωμάτια χωρίς να έχουν άδεια λειτουργίας.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για πολυκατοικίες στις οποίες οι χώροι μισθώνονται ακόμα και με την ημέρα, όπως σημειώνεται, με κύρια πρόσβαση στην αγορά του Διαδικτύου. Μάλιστα τα κρούσματα έγιναν αντιληπτά από την παρουσία των «ξενοδοχείων» σε μερικά από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά sites, αφού χρησιμοποιούν το booking.com ή το Expedia, για την προσέλκυση πελατείας, όπου παρουσιάζονται με συγκεκριμένη ονομασία, υπηρεσίες κ.ά.

Από το ΞΕΕ έχει ήδη κινητοποιηθεί διαδικασία για την αντιμετώπιση των παράνομων κρουσμάτων, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) με τη διενέργεια ελέγχων για τον εντοπισμό τους και την επιβολή προστίμων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk