Κέρδη και «παγίδες» στη διαδοχική

Ουσιαστικές αλλαγές στο καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης με ευνοημένους τους εργαζομένους που ξεκίνησαν από το ΙΚΑ και μεταπήδησαν στο Δημόσιο ή τα Ταμεία των αυτοαπασχολουμένων προβλέπει το νέο καθεστώς που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2011. Οι νέες ρυθμίσεις είναι πιο ευνοϊκές σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε ως σήμερα. Χρειάζεται όμως προσοχή στις περιπτώσεις ασφαλισμένων σε δύο Ταμεία όπου προβλέπονται διαφορετικά όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Το «πέναλτι» για την πρόωρη αποχώρηση ανεβαίνει στο 6% (από 3% σήμερα).

Κέρδη και «παγίδες» στη διαδοχική | tovima.gr

Ουσιαστικές αλλαγές στο καθεστώς της διαδοχικής ασφάλισης με ευνοημένους τους εργαζομένους που ξεκίνησαν από το ΙΚΑ και μεταπήδησαν στο Δημόσιο ή τα Ταμεία των αυτοαπασχολουμένων προβλέπει το νέο καθεστώς που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Οι νέες ρυθμίσεις είναι πιο ευνοϊκές σε σύγκριση με το καθεστώς που ίσχυε ως σήμερα. Χρειάζεται όμως προσοχή στις περιπτώσεις ασφαλισμένων σε δύο Ταμεία όπου προβλέπονται διαφορετικά όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση. Το «πέναλτι» για την πρόωρη αποχώρηση ανεβαίνει στο 6% (από 3% σήμερα). Οπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, σε όσες περιπτώσεις το όριο ηλικίας είναι διαφορετικό στα Ταμεία που θα συμμετέχουν στην καταβολή της σύνταξης, ο ασφαλισμένος έχει τις εξής επιλογές:

* Να πάρει το ποσό της σύνταξης που αντιστοιχεί στο Ταμείο που έχει συμπληρώσει το όριο ηλικίας και να περιμένει τη συμπλήρωση του ορίου και στον άλλο φορέα ή να πάρει ταυτόχρονα τη σύνταξη από όλα τα Ταμεία που έχει ασφαλιστεί με πέναλτι 6% στο ποσό της σύνταξης σε όποιο Ταμείο δεν έχει συμπληρωθεί το όριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία